EXCLUSIV - "Hidrobicicleta Mortii" de la Belis-Fantanele era scoasa din uz


Hidrobicicleta folosita de cei trei tineri pentru plimbarea pe lacul de la Belis-Fantanele era veche de peste 25 de ani si era scoasa din uz.

Seful Oficiului de Capitanie Dej, Viorel Federiga, a declarat pentru Stiri de Cluj ca hidrobicicleta provenea de la fosta Cooperativa de Consum Belis, care avea in anii 1985-1986 un punct de inchiriat pentru astfel de ambarcatiuni pe marginea lacului. "Firma s-a desfiintat si barcile au ramas pe mal nefolosite. Probabil, localncii au mai luat cate una cu gandul sa le reabiliteze", a precizat oficialul de la Capitania Dej.

Hidrobicicleta era fabricata inainte de 1985 si era din fier. Viorel Federiga explica in acest fel faptul ca s-a scufundat, pentru ca ambarcatiunile construite mai recent sunt din fibra de sticla si nu se scufunda.

Seful Oficiului de Capitanie sustine ca cel care a luat barca dupa desfiintarea punctului de agrement trebuia sa ii asigure paza, astfel incat sa nu poata fi folosita de peroane neautorizate.

Hidrobicicletele nu trebuie inmatriculate la Oficiul de Capitanie, ca de altfel nicio ambarcatiune care are un motor mai mic de 15 kilowati. "La acestea noi verificam doar daca proprietarii respecta normele minime de navigatie, adica daca au veste de salvare. In prezent, pe lacul Fantanele nu este nicio hidrobicicleta in stare de functionare", a mai spus Viorel Federiga.

Comentarii Facebook