Examenul de competente digitale a fost suspendat in Cluj la Colegiul Anghel Saligny, din cauza grevei profesorilor

In judetul Cluj, majoritatea profesorilor au aderat la greva. Exceptie fac patru scoli: Gheorghe Sincai, Nicolae Iorga, scoala din Floresti si cea din Mociu.

 

De asemenea, cadrele de la mai multe gradinite nu au raliat protestului. Cei mai afectati de protestul profesorilor sunt insa elevii de clasa a XII- care trebuiau sa sustina astazi examenul de conpetente digitale la Liceul Anghel Salingny, unde candidatii au fost reprogramati pentru maine. In celelalte centre de Bacalaureat, elevii sustin proba de competente digitale, intrucat profesorii de informatica nu sunt membri de sindicat. 

 

Presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean (SLIPC) Lucia Cojocaru a declarat pentru Stiri de Cluj .ro ca la Cluj "greva se desfasoara asa cum s-a stabilit prin program. Avem aproape 5000 de membri ai SLIPC aflati in greva". In celelalte centre de Bacalaureat, elevii sustin proba de competente digitale, intrucat profesorii de informatica nu sunt membri de sindicat. 

 

Sindicalistii din invatamant sunt nemultumiti de faptul ca sumele destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost pe elev nu sunt suficiente pentru intregul an scolar. Alte nemulttumiri sunt legate de decizia de reducere din septembrie a 15.000 de posturi din invatamant si de reducerea salariilor, prin neacordarea unor sporuri.

 

 



Comentarii Facebook