Evitati ruta Sala Sporturilor - Motilor - Petru Maior - Napoca - Memorandumului - Sala Sporturilor, protesteaza taximetristii

 

Taximetristii clujeni iau cu asalt centrul orasului intr-un miting de protest. Ei se plang ca sunt "vanati" de politistii comunitari care le aplica amenzi excesiv de mari si de faptul ca nu au suficiente standuri pentru asteptarea clientilor.

 

Protestul va incepe la ora 12.00, pe platoul de la Sala Sporturilor si va fi urmat de un mars cu taximetrele prin zona centrala, de la ora 13.00, pe ruta Sala Sporturilor - Motilor - Petru Maior - Napoca - Memorandumului - Sala Sporturilor. Organizatorii protestului se asteapta ca la mars sa participe sute de taximetristi si nu exclud ca traficul sa fie blocat in centrul orasului pe durata manifestarii.

 

Taximetristii spun ca politistii comunitari le dau amenzi mult mai mari, in comparatie cu cele aplicate celorlalti soferi. "Primim amenzi de 1.000 de lei pentru ca stationam in afara standului, in timp ce o amenda normala pentru parcare neregulamentara este de 25 de lei. In plus, la trei abateri ne suspenda autorizatia de practicare a taximetriei", a declarat un taximetrist.

 

Protestatarii sustin ca in Cluj-Napoca pimaria a emis 2.600 de autorizatii de taximetrie, in timp ce sunt doar 497 de standuri. In plus, taximetristii sunt concurati de alti colegi din comunele Floresti si Baciu, care, desi nu au dreptul sa lucreze in Cluj-Napoca, isi desfasoara activitatea nestingheriti in zona centrala a orasului.  

Comentarii Facebook