Eveniment special pentru pompierii clujeni. Au primit drapelul de luptă - VIDEO

 

Pompierii clujeni au sărbătorit vineri, 8 iulie, în Piața Avram Iancu primirea drapelului de lupta al ISU Cluj si 80 de ani de atestare documentară a pompierilor în Cluj.

 

La eveniment a participat secretarul de stat Raed Arafat, primit cu onoruri speciale. Acesta a sosit în Piață la ora 11.00, însoțit de prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, iar poliția a oprit circulația rutieră în fața Cercului Militar, pentru a trece cei doi.

 

Ceremonia a continuat cu o slujbă religioasă și înmânarea drapelului de luptă. Totul s-a terminat cu defilarea tehnicii aflate în dotarea ISU Cluj și a angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

 

Pentru orice unitate militară o astfel de ceremonie este unică în istorie. Pentru ISU Cluj, această ceremonie nu are o repetare. Este o recunoaștere pentru ce face unitatea respectivă și pentru pompieri, care sunt tot timpul în luptă, cu pericolele, cu timpul, cu urgențele, acesta este un lucru de mândrie. Eu sunt convins că fiecare pompier din județul Cluj azi se simte mândru că a primit de la președintele României această onoare”, a spus Raed Arafat.

 

Comentarii Facebook