Evacuarea tiganilor de pe strada Coastei, contestata in instanta de Agentia Nationala pentru Rromi - VIDEO


Evacuarea tiganilor de pe strada Coastei este contestata in instanta de Agentia Nationala pentru Rromi.

Presedintele Agentiei si secretarul de stat, Ilie Dinca, a fost prezent astazi la Cluj Napoca pentru a incerca sa blocheze evacuarea celor cateva sute de tigani, care a inceput la ora 7.00.

"Mi se pare sub orice critica (n. red. sa fie evacuati) acum in prag de iarna fara sa vorbim si ca suntem in zona sarbatorilor, pe de o parte, si din punctul meu de vedere e clar abuz pentru ca s-a primit de pe o zi pe alta. Ieri au fost anuntati ca azi dimineata vor fi evacuati. Exista legislatie incepand cu 1 decembrie ca nu are voie sa evacueze sau sa mute pana anul viitor in martie. Deci e clar ca e un abuz fara sa tinem cont si ca suntem in zona sarbatorilor", a declarat Ilie Dinca.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Rromi a declarat ca cei care locuiau ilegal pe strada Coastei s-ar fi mutat, dar au cerut un timp pentru a face acest lucru.

"Pentru cei care nu aveau acte legale le-am spus, am vorbit cu ei, au inteles ca trebuie sa se mute si se mutau. Singura problema este ca sunt evacuati de pe o zi pe alta si acolo unde vor sa ii mute vor fi 10-11 persoane intr-o camera de 18 mp maxim. Nu au baie apa calda si vor avea probleme. Se vor isca probleme de sanatate pentru ca in apropiere este zona Pata Rat", a mai spus Ilie Dinca.

Acesta a anuntat ca va ataca in instanta ordinul primariei de evacuare a tiganilor de pe strada Coastei. "Vom depune o contestatie in instanta pentru ca nu a existant niciun fel de notificare de 60 de zile. Exista un ordin se pare ca pe data de 14 a fost sedinta de Consiliu Local. Ramane de vazut sa vedem ordinul pentru ca nu au vrut sa mi-l arate", a mai spus Ilie Dinca.

 

Reprezentantii primariei sustin ca operatiunea de pe strada Coastei nu este o evacuare, ci o mutare. "Oamenii si-au depus singuri cerere de mutare de pe strada Coastei pe strada Cantonului. Cat despre domnul secretar de stat nu s-a prezentat la primarie pentru a discuta cu noi, deci nu stim cine este", a declarat pentru Stiri de Cluj Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj Napoca.

Comentarii Facebook