Miercuri 24 Aprilie

Escrocii au găsit o nouă metodă de a înșela oamenii. Ce trebuie să faci dacă te sună propriul număr



Escrocii au găsit o nouă metodă de a înșela oamenii, folosind tehnologia de recunoaștere a numărului de telefon care vă apelează. AStfel, aceștia se pot da drept un prieten, un vecin sau chiar propria voastră persoană.

Cum functioneaza inselatoria: suna telefonul si te uiti la numarul care te apeleaza. Il recunosti. Poate fi un afacerist local sau un vecin. Insa poate fi chiar propriul tau numarul de telefon! Raspunzi la apel si este un robot. Victimele escrocheriilor au dezvaluit mai multe inselaciuni. Cel mai des insa, vocea inregistrata iti spune sa-ti verifici numarul cardului de credit invocand diferite motive, scrie yoda.ro.

Multe persoane au început să respingă numerele de telefon necunoscute, astfel că escrocii se folosesc tot mai mult de manipularea Caller ID, pentru a se prezenta drept ONG-uri, oameni de afaceri sau persoane cunoscute.

Ce sa faci daca primesti un astfel de apel:

- inchide, nu apasa niciun buton si, daca primesti vreun mesaj vocal, nu suna escrocul inapoi.

- nu crede in Caller ID. Escrocii dispun de tehnologia necesara ce le permite sa afiseze pe ecranul tau orice numar sau nume de organizatie.

- nu oferi niciodata informatii financiare. daca nu esti tu cel care a initiat apelul, nu oferi nicio informatie despre contul bancar, cardul de credit sau CNP-ul decat daca stii exact cu cine vorbesti.

Comentarii Facebook