Escrocherie în masă la Cluj! Aproape 100 de persoane au primit pe nedrept indemnizații de refugiați de peste 1.000.000 lei



Polițiștii clujeni cercetează cazul a 97 de persoane care au obșinut fraudulos indemnizaţii de refugiaţi, prejudiciind astfel casele de pensii din Cluj şi Timiş cu peste 1.000.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 97 de persoane”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, din cercetările polițiștilor a reieșit că patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 47 şi 80 de ani, în schimbul unor sume de bani, ar fi ajutat 59 de persoane să obţină sau să încerce să obţină, în mod fraudulos, indemnizaţii de refugiaţi.

De asemenea, s-a stabilit că cele şase persoane ar fi determinat 32 de persoane să dea declaraţii nereale în faţa notarilor publici cu privire la calitatea de refugiat a celor 59 de persoane, pentru ca acestea din urmă să poată beneficia de indemnizaţii.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat, prin obţinerea indemnizaţiilor de la casele de pensii din Cluj şi Timiş, este de aproximativ 1.030.000 de lei.

Poliţiştii continuă investigaţiile faţă de cele 97 de persoane implicate în activitatea infracţională. Faţă de şase dintre cei în cauză se efectuează cercetări pentru complicitate la înşelăciune şi instigare la fals în declaraţii, 32 de persoane sunt cercetate pentru fals în declaraţii, iar 59 pentru înşelăciune.

Comentarii Facebook