Eroii neștiuți ai ”uraganului” care a lovit Clujul! Polițiștii din Măguri Răcătău nu au stat cu mâinile în sân

 

Polițiștii din Măguri Răcătău au intervenit fără a sta pe gânduri pentru a salva un grup de turiști de pe un drum județean blocat din cauza arborilor spulberați de vânt.

 

Incidentul s-a produs duminică, 17 septembrie, dar nu s-a aflat nimic până acum pentru că oamenii au făcut gestul din umanitate, fără a căuta laude. Un coleg de-al polițiștilor, a relatat Știri de Cluj cele întâmplate. 

 

În judetul Cluj ( ca si in alte locuri in tara) la MAGURI RACATAU furtuna a rupt multi copaci care a blocat drumul. Au fost blocati si adusi la disperare multi turisti. Pentru că solicitarile de interventie erau foarte mari peste tot, nu avea cine să ii deblocheze, politistii de acolo, fara sa le ceara nimeni, au facut rost de drujbe si au deblocat drumul.

 

Spre cinstea lor daca au vazut ca politistii au initiativă si pun mana, le-au sarit in ajutor si cativa voluntari. Solidaritatea, initiativa si omenia puse impreună nu au cum sa nu invinga”, ne-a spus colegul polițiștilor. 

 

Cazul a fost confirmat de Biroul de Presă al IPJ Cluj. ”Am verificat și informațiile se confirmă. În 17 septembrie, în jurul orei 19.00, polițiștii postului de poliție Măguri Răcătău au fost sunați prin 112 și ajunțați că în cătunul Blăjoaia sunt mai mulți turiști blocați. 

 

Polițiștii și un grup de voluntari au pornit spre acea zonă muntoasă, unde accesul a fost greu din cauza arborilor căzuți. A fost nevoie ca aceștia să fie tăiați cu motofierăstraie. Pe o distanță de 35 de km erau arbori pe drum și timpul de intervenție a fost de 12 ore. Pe drum au mai fost găsiți și alți turiști blocați în mașini, care au profitat de drumul eliberat și au pornit spre Cluj-Napoca. După 12 ore de lucru, polițiștii și voluntarii au ajuns la persoanele izolate, care au fost duse în siguranță la postul de poliție”, a explicat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

 

2,7 km din drum am eliberat noi ”cei prinsi in masini” în 8 ore. Am taiat cu topoare si ajutorul unui localnic cu drujba (care a ajutat doar pe o mica portiune, fiind deja tarziu), ne-am folosit de sufe, troliu si ce am mai avut la noi ca la ora 2:00 noaptea sa ne intalnim cu echipa care elibera drumul de jos. Pana pe la ora 21:00 a plouat in continu. A fost o munca destul de grea, dar intr-un final am reusit”, a explicat și unul dintre cei blocați.

 

Felicitări oamenilor legii care și-au făcut mai mult decât datoria, știind că nu are cine interveni, echipele SMURD fiind implicate în alte acțiuni.

Comentarii Facebook