Episcopul vicar Vasile Somesanu: IPS Bartolomeu si-a exprimat dorinta sa fie dus acasa sa isi astepte sfarsitul - VIDEO

Episcopul vicar Vasile Somesanu a declarat pe Aeroportul din Cluj ca dupa ce starea mitropolitului va fi stabilizata intr-o clinica din oras, IPS Bartolomeu si-a exprimat dorinta sa fie dus acasa.

 

Un grup de prelati, in frunte cu episcopul vicar Vasile Somesanu, il asteapta pe Aeroportul din Cluj pe mitropolitul Bartolomeu, care este adus acasa cu un avion sanitar de la clinica AKH din Viena.

 

Episcopul Vasile Somesanul a declarat ca mitropolitul va fi transportat la o clinica din Cluj, pana cand starea lui va fi stabilizata. "Apoi, Inalt Prea Sfintia Sa si-a exprimat dorinta sa fie dus acasa sa isi astepte sfarsitul", a mai spus episcopul vicar.

 

Starea mitropolitului Batrolomeu este critica, au anuntat luni medicii. El a fost transportat la clinica AKH din Viena saptamana trecuta pentru efectuarea unei operatii cardiace. Profesorul Mihai Lucan, care a avut grija de pacient inainte de deplasarea la Viena, sustine ca medicii austrieci au ajuns la concluzia ca IPS Bartolomeu are afectiuni pulmonare si cardiace foarte grave. "La varsta asta si datorita timpului indelungat in care a survenit boala nu se poate face nimic. Afectiunile lui pulmonare sunt redutabile, care s-au acutizat pe drum sau acolo", a declarat Mihai Lucan.

 

Foto: rasunetul.ro

Comentarii Facebook