Episcopul Vasile Someşanul este în stare gravă în spital. Ce spun medicii?

 

Unul dintre cei mai iubiţi episcopi din Mitropolia Clujului, episcopul Vasile Someşanul, se află internat în stare gravă, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca. 

 

Medicii refuză să facă declaraţii despre starea de sănătate a episocopului, susţinând că situaţia în care se află este una foarte serioasă.

 

În urmă cu opt zile, episcopul Vasile Someşanul a suferit un accident vascular cerebral. Apropiaţii acestuia susţin că, în data de 15 septembrie, episcopul Vasile, cum îi spun credincioşii, a participat la deschiderea anului şcolar după care a revenit la cabinetul său şi i-a spus unui dintre consilier că nu se simte bine. 

 

Spre seară, episcopul Vasile a plecat la reşedinţa sa unde i s-a făcut rău. Un medic care a fost chemat de urgenţă și a solicitat un echipat medical care l-a transportat pe episcop la Clinica de Neurochirugie, unde a intrat în comă. 

 

În urma tratamentului medical de specialitate, starea de sănătate s-a ameliorat uşor. Surse medicale susţin că episcopul Vasile a ieşit din starea de comă, dar nu poate vorbi. 

 

Contactat, profesorul Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, un apropiat al episcopului Vasile a declarat că prelatul nu a fost operat.

 

În data de 14 august 2014, episcopul Vasile Someşanul, în timp ce se afla în pelerinaj spre Mănăstirea Nicula, i s-a făcut rău şi a leşinat. Atunci, medicii au declarat că starea de sănătate a episcopului s-a deteriorat din cauza oboselii accentuate. Probabil ar fi trebuit să fie luate măsuri de la primele semne de boală.

 

Episcopul Vasile Someşanul a leșinat la Nicula

 

În cursul zilei de duminică, în mai multe biserici din Cluj-Napoca au fost oficiate slujbe speciale pentru însănătoşirea episcopului Vasile Someşanul.

Comentarii Facebook