Episcopul Ioan de la Covasna: Vreau sa fiu mitropolitul Clujului!


Episcopul Ioan de la Covasna, unul dintre inaltii parinti care au sase reale pentru a ocupa scaunul lasat liber de Mitropolitul Bartolomeu, a anuntat ca va accepta postura de mitropolit, dar ca nu se poate autopropune.

Prea Sfintia Sa a mai spus ca daca va fi nominalizat de Sfatul Sinod va candida pentru titlul de mitropolit al Clujului.

"Conform statului nostru nu exista posibilitatea candidaturii. Nimeni nu isi depune vreun dosar. in Biserica noastra nimeni nu ridica mana si spune vreau sa candidez. Nici eu nu voi ridica mana si sa spun vreau sa candidez si nici nu voi spune Parinte Patriarh duceti-ma intr-o parte sau alta. Sinodul in mod cert ca va nominaliza o persoana. Daca propunerile se vor duce la Bucuresti si va fi si numele meu acolo din buna credinta si pentru respect fata de cei care m-au propus nu o sa spun taiati-ma de pe lista. Totul se face din voia lui Dumnezeu si nu vreau sa influentez cu nimic. Cu nicio influenta din afara sau de orice natura nu vreau sa intervin in aceste alegeri", a spus Episcopul Ioan de la Covasna, citat de Evz.ro.

Episcopul s-a evidentiat la ultima mineriada, cand a mediat "Pacea de la Cozia" si minerii lui Miron Cozma s-au retras la Petrosani si nu si-au mai continuat marsul spre Bucuresti.

"Sunt omul care intervine in problemele esentiale ale neamului. Ce pata ar fi fost pe Biserica sau pe tara noastra daca murea femeia aceasta? Una foarte urata. Biserica trebuie sa se apropie de oameni, iar un episcop trebuie sa umble din casa in casa si discute cu fiecare om in parte. A trecut vremea cand doar bateau clopotele si veneau oamenii la biserica. Dumnezeu spune ca preotii trebuie sa pastoreasca oameni nu doar ziduri de biserici. Plutim intr-o lume involburata, sute de mii oameni fiind obligati sa plece din tara pentru a munci. Romania traieste momente deosebite si trebuie sa facem totul pentru a reveni la sentimentul national pentru ca nu s-a mai intamplat niciodata sa fie un asa exod de oameni", a spus episcopul Ioan de la Covasna.

 

Intre inaltele fete bisericesti care au mai fost nominalizate pentru a-i prelua in pastorire Mitropolia Clujului, Albei Crisanei si Maramuresului se lai numara episcopul vicar Irineu Bistriteanul si arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicus.

 

Parastasul de pomenire a mitropolitului Bartolomeu va avea loc sambata, 5 martie, la catedrala mitropolitana din Cluj Napoca. 

 

Citeste si...

Parastasul lui IPS Bartolomeu va fi organizat in 5 martie!

Episcopul Iustinian Chira, despre jocurile de culise din Biserica Ortodoxa Romana: Clujul este capitala Ardealului, nu Sibiul! - VIDEO

IPS Bartolomeu, dus pe brate de preoti pana la cripta Ierarhilor, unde a fost inmormantat - VIDEO si FOTO

 

Comentarii Facebook