EON Gaz somata de OPC Cluj

EON Gaz Romania are la dispozitie doua saptamani sa reconsidere contractul pe care il incheie consumatorilor. OPC Cluj a constatat mai multe incalcari ale legii in textele contractelor si in facturile trimise.

 

Astfel, la SC EON Gaz Romania in tot cuprinsul contractului de furnizare a gazelor naturale se face referire la conditiile standard, dar aceste conditii sunt puse la dispozitia consumatorilor doar la cerere, si se incalca astfel prevederile OG 21/1992.  

 

Pe contract nu este trecut pretul final pentru furnizarea gazelor-cu TVA si accize, ci doar  suma de 96,20 lei /MWH, astfel incat, consumatorul trebuie  sa calculeze totalul pe care il are de platit.

 

Unitatea de masura a consumului furnizata pe factura este MWH, iar aparatele consumatorilor masoara in metri cubi, prin urmare, oamenii nu poate calcula cat au consumat, de fapt.

 

O alta neregula este aceea ca in contracte nu este inclusa raspunderea  furnizorului in cazul in care gazul livrat nu este la standardele in vigoare.

 

De asemenea,  nu se precizeaza la ce intervale se face citirea contoarelor si de catre cine, avand in vedere faptul ca citirea contoarelor este efectuata de o alta firma (EON GAZ DIstributie)

 

In plus, pe factura emisa trebuie sa se precizeze formula de calcul a consumului citit sau estimat.

 

Pentru toate aceste nereguli, OPC a cerut societatii EON Gaz Romania sa reconsidere contractele pentru consumatori in maximum 2 luni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook