EON Gaz se apara- contractele sunt facute de de ANRE

Contractale cadru de furnizare a gazelor naturale sunt elaborate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, sustin, intr-un comunicat de presa, reprezentantii E.ON Gaz Romania. Comunicatul a fost remis dupa ce Comisariatul pentru Protectia Consunatorilor Cluj a dat un termen de doua saptamani companiei de furnizare a gazului ca sa modifice contractele. Unele prevederi ale acestor documente ii nedreptatesc pe clienti, sustin inspectorii pentru protectia consumatorilor.

"E.ON Gaz Romania nu este abilitata sa reconsidere/modifice continutul contractului cadru de furnizare reglementata a gazelor naturale. Singura institutie abilitata in acest sens este ANRE", sustin reprezentantii companiei de furnizare a gazelor. Ei spun ca noile contracte vin in sprijinul consumatorilor prin cresterea termenului de sistare a furnizarii in cazul neplatii de la 26 la 46 de zile si a perioadei de scadenta de la 15 la 30 de zile.

"Programul de consum continut in contract este indicat atat volumetric in metri cubi, cat si in unitati de energie, la fel regasindu-se si in factura lunara, respectiv atat consumul exprimat in metri cubi, cat si in unitati de energie", se mai arata in comunicatul E.ON Gaz.

In urma cu doua zile, zeci de clujeni au stat la coada la sediul E.ON Gaz ca sa ceara lamuniri legate de noile contracte. CPC a amenintat compania cu amenzi in cazul in care nu remediaza in termen de doua saptamani problemele.

Comentarii Facebook