Energie electrica "wireless" pe dealurile Clujului! Vezi cum lumineaza un neon langa stalpii de inalta tensiune - VIDEO

 

Campurile electromagnetice de pe dealurile Clujului, din apropierea liniilor de inalta tensiune, sunt suficient de puternice pentru a alimenta un neon fluorescent. Demonstratia a fost facuta de un clujean, care a filmat tot experimentul.

Imaginile au fost postate pe site -ul YouTube de utilizatorul topaz84. Clujeanul a masurat radiatiile electromagnetice din zona liniei de inalta tensiune de 400 de kV, din zona de est a orasului, cu ajutorul unui gaussmetru. Valorile indicate depasesc de cateva ori limitele admise, de maxim 2 miligauss, si ajung pana la 30 de miligauss.

Undele electromagnetice emise sunt suficient de puternice pentru a pune in functiune cu neon fluorescent. In imaginile postate pe YouTube, autorul experimentului s-a apropiat noaptea de zona liniilor de inalta tensiune si tubul pe care il tinea in mana a inceput sa emita lumina.

Un film similar, postat zilele trecute, demonstreaza ca locul de joaca de pe malul Somesului, din cartierul Grigorescu, este periculos pentru copii, deoarece radiatiile electromagnetice depasesc limitele admise.

 

Comentarii Facebook