Emil Boc: Directorii școlilor care nu deschid curțile pentru copii vor fi DEMIȘI

 

Primarul Emil Boc a spus că directorii acelor școli care nu deschid pe perioada vacanței curțile unităților de învățământ vor fi demiși. 

 

Am trimis la începutul lunii iulie o înştiinţare oficială, împreună cu ISJ Cluj, tuturor directorilor de şcoli şi i-am atenţionat că există o hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca din 2009 care îi obligă să menţină curţile şcolilor deschise pe perioada vacanţei de vară, pentru elevi. Primăria a investit câteva milioane de lei în asfaltarea curţilor şcolilor în acest an şi în dotarea cu mobilier pentru diverse sporturi. Nu este niciun argument pentru ca aceste curţi să nu fie deschise. Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dar nu suficient de rapid. Voi discuta cu şeful ISJ Cluj să trecem la sancţiuni, directorii care nu se vor conforma vor fi demişi din funcţie. Cine nu respectă o HCL şi este plătit din bani publici nu cred că mai poate ocupa o asemenea funcţie”, a spus Emil Boc.

 

Poliția locală a făcut un control la 53 de şcoli din municipiu pentru a vedea dacă se respectă hotărârea Consiliului Local Cluj-Napoca din 2009 și s-a constatat că numai 9 aveau lacăt pe poartă.

 

Directorii acestor unități de învățământ vor fi avertizați și apoi demiși de consiliul de administrație, a spus Boc.

 

Curțile școlilor trebuie să foe deschise pe perioada vacanţei de vară zilnic între orele 10.00 - 20.00, iar copiii să poată utiliza terenurile de sport.

Comentarii Facebook