Eliberarea unui pasaport la Cluj se face de azi mult mai rapid


Serviciul de Pasapoarte din Cluj a primit inca un aparat folosit in preluarea cererilor pentru eliberarea documentelor de calatorie, ceea ce va reduce cu 25% timpul de asteptare. In acest moment, zilnic la Cluj se elibereaza intre 240 si 250 de pasapoarte.

"Statia pe care am primit-o este dotata cu aparat foto, unitate de captare a amprentei si a semnaturii electronice. Astazi o vom pune in functiunie si vrem sa ii dam drumul pentru a face fata numarului mare de cereri de eliberare a unui pasaport", a declarat pentru Stiri de Cluj comisarul-sef Melania Ghica, sef Serviciu Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor (SPCEEP) Cluj.

In total vor functiona patru statii de preluare a cererilor pentru eliberarea unui document de calatorie si timpul de procesare va scadea cu 25%. Seful SPCEEP Cluj a declarat ca in luna iulie la Cluj au fost eliberate 5.000 de pasapoarte, cele mai multe solicitari venind din partea cetatenilor romani plecati la munca in Italia si Spania.

"Am prelungit si programul ca sa facem fata cererilor. Multe vin de la romanii plecati la munca si care cer pasapoarte pentru ei sau pentru copiii lor care s-au nascut acolo. Avem cereri si din partea celor care vor sa calatoreasca si care au nevoie de un pasaport. De exemplu, multi pleaca in concediu in Croatia si, chiar daca nu e nevoie de pasaport pentru aceasta tara, trec prin Muntenegru pentru ca e mai bun drumul si vin si cer document de calatorie", a mai afirmat comisarul-sef Melania Ghica.

Programul Serviciului de Pasapoarte Cluj a fost prelungit pe durata verii si este in fiecare zi intre orele 8.30 - 18.30.

Comentarii Facebook