Elevul de 17 ani, injunghiat in caminul Transporturi: Nu mi se pare corect ca am fost dat afara din camin dupa ce am fost si batut VIDEO

Tanarul de 17 ani care sustine ca a fost snopit in bataie si injunghiat de catre colegul sau de camera in noaptea de luni, a fost dat afara din caminul Colegiului Tehnic Transporturi din Cluj.

Gabriel Tomos nu intelege de ce s-a luat aceasta masura, din moment ce el a fost agresat in timpul somnului si nici macar nu a reusit sa se apere.

 

Elev de 17 ani, injunghiat in caminul Transporturi din Cluj! Conducerea incearca sa tina scandalul sub faras

"Nu mi se pare corect ca am fost dat afara, eu nu am avut nici o vina pentru ce s-a intamplat, nu am facut nimic si nici macar nu am reusit sa ma apar cand am fost batut", a declarat Gabriel Tomos.

El este acum nevoit sa faca naveta din localitatea Suatu la Cluj, fiind elev in clasa a X-a B, al Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" din Cluj-Napoca.

"M-am dus la doamna director Dorina Ancau ca sa discut cu dansa si sa vad de ce am fost dat afara. Mi-a spus ca nu avem ce sa discutam, nici macar nu a vrut sa stea de vorba", a mai afirmat Tomos.

In cursul zilei de miercuri, directorul Colegiului Tehnic Transporturi din Cluj, a incercat sa minimalizeze cazul, afirmand ca a fost vorba doar de o palma.

"Elevul mai mare i-a tras o palma. Nu a fost nimic mai mult. S-au certat de la niste haine, pe care unul le-a purtat fara stiinta  celuilalt. Au fost exclusi a doua zi din camin", a declarat ieri Dorina Ancau, directorul Colegiului Tehnic Transporturi. Vezi AICI detalii.

Dupa ce au fost publicate declaratiile tanarului, care a povestit ce s-a intamplat cu adevarat, conducerea Colegiului Tehnic Transporturi a contactat  Stiri de Cluj, amenintand ca ne vor da in judecata pentru ca informatia nu ar fi reala si ca tanarul, care sustine ca a fost agresat, nu a locuit in caminul Colegiului Tehnic Transporturi Cluj, insa declaratiile lui Gabriel Tomos contrazic afirmatiile facute de catre conducerea liceului.

 

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj a declansat o ancheta in acest caz. "Doamna general (n.red. inspectorul general scolar Anca Hodorogea) a discutat de dimineata cu directoarea Colegiului Tehnic Transporturi si a cerut lamuriri, pentru ca pana acum nu am fost anuntati de incident", a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Cluj, Horia Corches. Acesta nu stia, insa, nimic despre afirmatiile elevului, care a spus ca a fost si injunghiat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Al doilea tanar care a fost implicat in altercatie, Rares Constantea, le-a povestit profesorilor ca el nu si-a injunghiat colegul de camera si nici nu l-a lovit in cap cu un scaun.

 

"Minte cu nerusinare. Nimic nu-i adevarat. Nu i-am luat nicio haina, ci el mi-a luat doua bluze si o pereche de pantaloni din dulap. Cand m-am intors la camin in 5 decembrie am vazut in dulap hainele murdare si el statea in pat. I-am spus sa mearga sa le spele si mi-a spus ca nu se duce. L-am prins de mana si l-am tras, trimitandu-l sa spele hainele. A zis bine si m-a prins de gat. Atunci i-am tras un pumn si a cazut pe pat. I-am dat vreo cativa pumni si cateva palme, dar fara cutite. S-a dus la pedagog in camera sa ma reclame si acolo a lesinat. Pe mine m-a exclus din camin si am picat de vina, dar el este un mincinos", le-a povestit Rares Constantea profesorilor de la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny".

 

Diriginta elevului, Mariana Pop, a declarat si ea ca a existat o altercatie, dar nu la nivelul relatat celalalt elev implicat in scandal. "In primul rand nu il cheama Gabriel Tomos, ci Gabriel Covaci. Si-a dat o identitate falsa. Este un copil care acum vrea sa stoarca bani. Cineva l-a invatat sa ia 1.000 de euro lui Rares si sa ii faca rau. Ca sa vedeti cat este de mincinos acest Gabriel, pot sa va spun ca noua ne-a declarat ca nu a povestit nimic in mass-media si ca totul este o inventie a presei", a spus Mariana Pop.

Comentarii Facebook