Social

Elevii din Cluj nu mai au voie cu mobilele la cursuri. Ce se întâmplă cu uniforma

   

Elevii din Cluj nu vor mai avea voie să intre cu mobilele în sălile de curs. Până acum, erau unii care le foloseau nestingheriți și deranjau orele.

 

Ministerul Educaţiei a emis un ordin prin care în niciun județ din țară nu mai e permisă folosirea telefoanelor mobile, fără acordul profesorului, în timpul cursurilor. 

 

În unităţile de învăţământ se asigură dreptul fundamental la învăţătură şi este interzisă orice formă de discriminare a copiilor/elevilor şi a personalului din unitate. În unităţile de învăţământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educaţie al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceştia a serviciului pe şcoală, interzicerea participării la cursuri sau sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ sau altele asemenea”, este una dintre prevederile ordinului de ministru.

 

În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă. Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ”, se arată în document.

 

Rezultatul evaluării, exprimat prin calificativ, notă, punctaj, etc, nu poate fi folosit ca mijloc de coerciţie, acesta reflectând strict rezultatele învăţării, conform prevederilor legale”, prevede o altă modificare.

coral1_1_1.jpg
10-1-2018, 13:27
20 vizualizări
2 comentarii
Eu11-1-2018, 16:20
Va e frica sa nu înregistreze copii incompetenta dascălilor,umilințele produse de unii dintre aceștia copiilor, mizeria și sălbăticia din scoli?
adi11-1-2018, 9:22
Ma bucur ca in sfarsit s-a reglementat situatia uniformei. Este foarte bine ca nu este obligatorie, iar in continuare copiii care iubesc uniforma pot sa o poarte fiindca nu ii impedica nimeni si nimic, iar cei care din diverse motive nu agreeaza acest lucru sunt liberi sa aleaga fara a fi constransi. Felicitari!

Cele mai citite ştiri din Social

1154 vizualizări
21-7-2018, 17:16
Accident inexplicabil la Cluj. O șoferiță a lovit o clădire pe Regele Ferdinand - FOTO» Vezi tot
551 vizualizări
22-7-2018, 1:37
Clujeanul din Sâmboleni, care a scris pe câmp M... PSD, a recidivat: Vă vedem! - FOTO» Vezi tot
327 vizualizări
20-7-2018, 12:23
Cluj: Șofer UBER atacat cu ouă de taximetriști, la Sala Sporturilor - FOTO» Vezi tot
209 vizualizări
20-7-2018, 15:59
Poliția Cluj are un nou șef. S-a terminat ERA incompetenței» Vezi tot
125 vizualizări
18-7-2018, 19:27
Normalitatea! Un cunoscut preot clujean fotografiat în timp ce aștepta autobuzul - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?