Elevii de la Racoviță și Șincai se mută în alte clădiri, tot în centrul Clujului: E fals ZVONUL mutării în Mărăști

 

Elevii din clasele 0 - 4 se vor muta treptat de la liceele ”Gheorghe Șincai” și ”Emil Racoviță” în alte clădiri, situate tot în zona centrală. 

 

Noi am găsit două clădiri în centru. Ne-am înțeles ca aceste două clădiri să fie reabilitate în condiții foarte bune, ceea ce se va întâmpla în perioada de vară, în așa fel încât ele să nu fie alte școli, ci alte structuri ale celor două școli, respectiv Racoviță și Șincai. E o treabă mai mult decât bună, pentru că vor ajunge în aceste structuri copiii cu vâste cuprinse între 6 și 10 ani, din clasele 0 - 4. Nu vor mai fi copiii împreună cu cei de 18 ani, unde influența asupra educației copilului este mare, de la comportament, la vocabular. Noi nu am avut clădiri în care să îi mutăm, dar acum am găsit clădiri în zona centrală și vom face pasul.

 

Cred că varianta ideală este să înceapă cu clasele pregătitoare, pentru ca părinții să știe de la început unde își dau copiii. Pe măsură ce trec anii, vor intra și celelalte clase în noile clădiri. Racoviță pe ideea asta mersese, iar la Șincai s-ar fi optat tot pentru această metodă”, a explicat inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus.

 

La Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” părinții au organizat o ședință - protest, în care și-au spus nemulțumirile. Cei de la Colegiul Național ”Emil Racoviță” vociferează, fără a protesta. ”Și la Racoviță sunt discuții, deși discuțiile sunt arificiale pentru că foarte mulți copii nu au nicio legătură cu zona respectivă. Părinții lor au flotant în zonă, pentru a putea merge copiii acolo la școală. Spre exemplu, la Nicolae Bălcescu, chiar dacă nu intră în discuție, dar am datele de acolo, erau 8 copii din zonă și 156 cu flotant. La fel e și la Racoviță sau Șincai. Nu are nicio justificare să spună că ei stau lângă școală, pentru că nu e adevărat”, a mai spus Cuibus.

 

Părinții de la Liceul Gheorghe Șincai se opun mutării elevilor de la școala centrală. Urmează cei de la Emil Racoviță

 

Conducerea ISJ Cluj susține că se va rezolva și problema traficului din zona celor două licee. ”Asta e al doilea motiv, în afară de educația copilului și influența celor mari, va fi mult mai ușor de dus copiii și de oprit.

 

Din păcate, acum în momentul în care încerci să schimbi ceva în sistem, sistemul se face strânge ca un arici și începe să scoată acele pentru a se proteja”, a mai precizat Valentin Cuibus. 

 

Surse Știri de Cluj au precizat că cele două clădiri în care se vor muta clasele primare sunt pe strada Horea, vis-a-vis de Facultatea de Filologie, iar a doua va fi lângă Liceul de Artă. ”E fals zvomnul mutării în Mărăști. Părinții nu au de ce să își facă griji”, ne-a precizat o sursă din conducerea Liceului ”Gheorghe Șincai”.

 

Colegiul Național ”Emil Racoviță” va funcționa pe strada Horea, iar Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” va fi pe strada Dorobanților, unde acum este Liceul Ana Aslan. Primăria va trage un gard și liceul va rămâne cu laboratoarele, iar clădirea de la stradă va reveni Colegiului Emil Racoviță.

Comentarii Facebook