Elevii de la o școală din Cluj nu au voie cu machiaj, bijuterii și bluze sexy. Unii părinți susțin că REGULAMENTUL este comunist

 

Elevii de la Școala Ion Agârbiceanu din Cluj-Napoca trebuie să respecte un regulament de ordine interioară, considerat de unii părinți comunist.

 

Copilul meu urmează să fie tratat in scoala ca la puscarie sau ca in scoala militara.

 

Sunt cateva reguli de bun simt, insa, majoritatea sunt facute in stil comunist, cu aspect general in intentia de a ingradi orice posibilitate de exprimare si educatie in conditii civilizate. Amintesc faptul ca e nevoie de reguli in societate si in mod deosebit cand vine vorba de cresterea copiilor, insa, regulile din tabel sunt destinate educarii intr-un centru de reeducare minori”, a spus unul dintre părinți.

 

Regulamentul de ordine interioară a fost aprobat în luna martie 2013 de conducerea școlii, de profesori și de Consiliul reprezentativ al părinților. 

 

Elevii sunt obligați să poarte uniformă, să nu aibă tunsori excentrice sau să se vopsească pe păr, băieții să nu poarte cercei, fetele să nu aibă bijuterii excentrice, machiaj sau pantaloni cu talie joasă, bluze scurte cu expunere indecentă a unor zone din corp.

 

Totul se sancționează cu puncte care se vor regăsi în scăderea notei la purtare.

 

De asemenea, elevii care nu își pârăsc colegii care comit diverse abateri sunt sancționați. În plus, tinerii care poartă discuții în contradictoriu cu privire la regulile de ordine interioară și regulamentul școlar sau cei care comunică defectuos cu profesorii riscă mustrări.

 

Între reguli sunt și unele pertinente, precum interdicția fumatului sau a consumului de alcool sau folosirea telefonului mobil la școală.

 

Vezi mai jos întreg regulamentul:

 

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook