Elevii clujeni, olimpici la Fizică. Au câștigat 15 medalii



Elevii clujeni au câștigat 15 medalii la cea de-a 50-a ediție a Olimpiadei Naţionale de Fizică, ediţia a 50-a, a cărei festivitate de premiere a fost organizată la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Participanţii clujeni au reușit să obțină un premiu I la clasa a IX-a, 2 menţiuni la clasa a VI-a şi 1 loc în Lotul Naţional. De asemenea, nu mai puţin de 15 medalii au ajuns la delegaţia clujeană a Olimpiadei.

Preşedintele comisiei centrale, dl prof. univ. dr. Florea Uliu, a conchis spunând elevilor că nivelul olimpiadei a fost unul foarte ridicat, fiind încântat, de asemenea, de faptul că mai multe oraşe mici din ţară au avut reprezentanţi cu premii şi menţiuni.

Din partea autorităţilor publice locale au fost prezenţi pentru a felicita şi a premia olimpicii prefectul judeţului Cluj, dl. prof. univ. dr. Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean dl Horea Uioreanu şi primarul municipiului Cluj-Napoca, dl Emil Boc.

La nivelul judeţului Cluj, au fost 17 elevi reprezentanţi.

Olimpicii naţionali la disciplina Fizică, clujeni, au obţinut:

-un premiu I: Fărăuanu Emanuel, clasa a IX-a, Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă”, Cluj-Napoca

-2 menţiuni la clasa a VI-a : Cenan Horea Călin, Şcoala Gimnazială ,,Ion Creangă”, Cluj-Napoca; Lăzărescu Anda, Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă”, Cluj-Napoca

-1 loc în Lotul Naţional: Tomescu Vlad, clasa XI-a, Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă”, Cluj-Napoca

Comentarii Facebook