Elevii clujeni s-au calificat cu un scurt metraj in finala festivalului mondial de la San Remo, dar nu au bani sa mearga!

 

Trupa de Teatru “Audienta Generala” formata din elevi ai Liceului “Lucian Blaga” si ai “Liceului de Informatica “Tiberiu Popoviciu” s-a calificat in finala Festivalului Mondial de la San Remo.

 

Productia care le-a adus succesul a fost scurt-metrajul “Coffee with love”. Un thriller de 30 de minute cu un scenariu si o regie originale . Anul trecut, in cadrul aceluiasi festival, trupa  a casitigat  premiul intai pentru filmul "Five", o fictiune despre razboiul din Gaza. Actrita din rolul principal era o eleva musulmana de la Liceul Lucian Blaga din Cluj, a carei familie se afla in Gaza in timpul bombardamentelor.


In acest an decernarea premiilor va avea loc in perioada 21-25 aprilie 2010. “Coffee with love” este singurul film romanesc calificat in finala festivalului de la San Remo. Pentru a putea sa mearga , insa, la decernarea premiilor trupa trebuie sa faca rost de bani, in prezent intampinand mari dificultati in asigurarea cheltuielilor de cazare si transport.Elevii clujeni au nevoie de apoximativ 4000 de euro pentru transport si cazare cu avionul.


"Cu cat intarziem achizitionarea biletelor de avion, cu atat sunt mai scumpe. Speram sa poata merge toti cei 15 copii implicati in realizarea acestui film. 17 elevi au realizat "Coffee with love", dar doi dintre ei au renuntat sa mearga. Ceilalalti speram sa reuseasca", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro, Adrian Muresan, profesorul coordonator al trupei.


Foto: Adevarul

 

Comentarii Facebook