Elevii ar putea avea o nouă probă obligatorie la BAC



Deputatul PSD Mihaela Huncă a inițiat un proiect legislativ prin care sportulsă devină probă obligatorie la Bacalaureat. Materia ar putea deveni obligatorie pentru Bacalaureat dacă legea trece de Parlament.

Proiectul mai propune și creșterea numărului de ore de sport la școală. Ministerul Educației spune, însă, că, înainte ca aceste măsuri să poată fi luate, trebuie văzut ce resurse au școlile.

"Inițiativa legislativă are două părți. Prima parte propune mărirea numărului de ore atât în învățământul preuniversitar cât și în cel universitar. Iar partea a doua, introducerea probei de evaluare a competențelor motrice ca probă de competențe la examenul de Bacalaureat", a declarat Mihaela Huncă, deputat PSD, potrivit realitatea.net.

Proba nu ar conta la media finală de la Bac, pentru că elevii ar primi doar calificative, însă Mihaela Huncă își motivează propunerea cu statisticile care clasează România în primele trei țări din Europa în privința obezității copiilor.

Ministerul Educației nu se grăbește, însă, să aprobe astfel de măsuri.

"Până la o astfel de decizie, ar trebui să discutăm în primul rând despre numărul de ore de sport în planurile de învățământ din învățământul preuniversitar. În condițiile în care probleme de bacalaureat ar fi diferențiate în funcție de filiere, profiluri și specializări, ar fi probabil potrivit ca la unitățile sportive, la cele vocaționale cu profil sportiv, să se susțină proba de educație fizică", a declarat Ariana Bucur, secretar de stat Ministerul Educației

Mai întâi va fi o dezbatere fiindcă trebuie văzut dacă există cadre didactice suficiente, dar și spațiu unde să se desfășoare orele suplimentare de sport.

Comentarii Facebook