Elevi umiliți la Anghel Saligny, după mutarea Liceului Mihai Eminescu: ”Dați-i afară, ce-i cu bruneții ăștia!”

 

Părinții elevilor de la Liceul Mihai Eminescu, școală mutată la Colegiul Tehnic Anghel Saligny pentru că imobilul unității de învățământ a devenit un șantier, reclamă condițiile din spațiile de studiu.

 

Practic ne-au preluat copiii în niște săli care arată ca în 1989”, ne-a relatat un părinte.

 

Conflictul este însă mult mai grav, putând oricând să se ajungă la bătăi între elevi. Cei de la Mihai Eminescu au început să îi jignească pe elevii de la Colegiul tehnic. 

 

Părinții au o problemă, de ce să nu meargă elevii de la Mihai Eminescu în corpul central. Cei de la Mihai Eminescu îi tratează pe cei de la Anghel Saligny de sus. Acolo e un liceu industrial și tehnologic. Îi tratează ciudat, le spun că pot pleca că vin ei, pentru că sunt mai grozavi. În devinitiv sunt toți copii. Părinții sunt vinovați și conducerea școlii este de vină. Trebuia stabilit de la început că cei de la Mihai Eminescu au fost primiți la Anghel Saligni, ca musafiri. Nu poți să îi tratezi de sus numai pentru că sunt mai sărăcuți. Am văzut atitudini de astea: ”Dați-i afară, ce-i cu bruneții ăștia!”, ne-a relatat un oficial.

 

După ce în luna septembrie s-a constatat că lucrările la Liceul Mihai Eminescu nu vor fi terminate, ba din contră, școala nu avea acoperiș în 14 septembrie, Primăria Cluj-Napoca (n.red instituția care gestionează spațiile de învățământ și care supervizează lucrările de investiții) și Inspectoratul Școlar le-au prezentat părinților opțiuni. 

 

Au putut fie să își trimită copiii la școlile centrale, dar cu orar de după-amiază, fie să meargă la Colegiul Tehnic Anghel Saligny, unde programul este de dimineață. Părinții au ales rapid a doua variantă, dar acum ar vrea să ocupe complet Colegiul. 

 

Mihai Eminescu e o școală care nu e slabă, dar nu e nici grozavă. Nu au de ce să îi trateze cu aroganță pe cei de la Anghel Saligny, pentru că ei nu intră în categoria licelor de top din Cluj-Napoca, unde sunt Racoviță, Bălcescu, Avram Iancu, Șincai și Coșbuc. Și chiar dacă ar fi, tot nu este permis acest comportament. E una dintre școlile la care rămân locuri la admierea în clasa a noua, iar părinții se cred mai grozavi decât sunt, fără baze reale”, ne-a mai spus oficialul.

 

Cu toate acestea, pentru a evita probleme suplimentare, și pentru că lucrările de la clădirea Liceului Mihai Eminescu ar putea dura un an, Primăria Cluj-Napoca negociază acum închirierea unor spații de la o Universitate privată.

 

Liceul Mihai Eminescu, reabilitat pe GENUNCHI. Șantierul e o CALAMITATE

Comentarii Facebook