Miercuri 24 Aprilie

Elevi clujeni premiați în cadrul concursului de creaţie artistică în şcoli ”Pentru romi şi împreună cu aceştia”

 

Consiliului Județean Cluj a premiat elevii și școlilor din judeţul Cluj, participante la concursul de creaţie artistică lansat în cadrul proiectului ”Pentru Romi și împreună cu aceștia”.

 

Premiile au fost acordate de către vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan.

 

Concursul a fost lansat în 15 şcoli din judeţul Cluj, în cadrul cărora a fost identificat un număr semnificativ de elevi de etnie romă, cu scopul de a promova cultura și tradiția minorităților, îndeosebi a minorității rome, dar și de a contribui la incluziunea socială a acestora. Un număr de 11 școli au confirmat participarea la concurs și au transmis picturi, sculpturi, fotografii şi lucrări tradiționale de artizanat specifice culturii și tradițiilor rome, cele mai reprezentative lucrări fiind expuse în holul Consiliului Județean Cluj.

 

Totodată, întrecerea s-a dovedit extrem de eficientă nu doar din prisma celor 55 de lucrări individuale şi a celor 11 lucrări de grup primite ci şi din punctul de vedere al calităţii acestora, a modului prin care lucrările exprimă cultura unei etnii, egalitatea şi diversitatea culturală. 

 

În urma evaluării, echipa de implementare a proiectului a decis premierea următoarelor școli, astfel:

 

Locul 1 – Şcoala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Cluj-Napoca    Premiu: aparat foto

Locul 2 – Şcoala Gimnazială BonţidaPremiu: tablă magnetică SMART

Locul 3- Colegiul tehnic DR. Ioan Raţiu - TurdaPremiu: tablă magnetică SMART

 

În conturul egalităţii de şanse și a diversităţii etnice, ținând cont de lucrările realizate, toţi elevii au fost premiați cu diplome de merit și un pachet conținând rechizite școlare și dulciuri.

 

Obiectivul proiectului ”Pentru Romi și împreună cu aceștia” este de a sprijini incluziunea socială a populației de etnie romă la nivelul autorităţilor publice locale şi regionale implicate.

Comentarii Facebook