Miercuri 24 Aprilie

Elevei de la Dej, care și-a bătut colega în fața școlii, i-a fost scăzută nota la purtare la 2. Cel care a filmat a primit aceeași pedeapsă


Eleva care și-a bătut colega de școală în fața Liceului Tehnologic ”Someș” Dej a fost sancționată de conducerea școlii cu scăderea notei la purtare. Totuși, aceeași pedeapsă au primit-o și cei care au filmat incidentul și au distribuit clipul.

Astfel, in sedinta consiliului profesoral s-a luat decizia ca eleva agresoare sa fie sanctionata cu mustrare scrisa si sa-i fie scazuta nota la purtare la 2.

Inca de la publicarea imaginilor în presă, principala grija a conducerii scolii a fost sa afle originea acestor imagini si modul in care au ajuns in presa, deoarece imaginea liceului a fost grav afectata. Acest lucru este confirmat atat de persoanele implicate in ancheta deschisa de scoala si de politie, dar mai ales de sanctiunile primite de elevii care au filmat, pe domeniul public in afara orelor de program.
Astfel, unul dintre elevii care au filmat incidentul, desi au fost mai multi, a fost sanctionat cu mustrare scrisa si i-a fost scazuta nota la purtare la 2. Directorul liceului spune insa ca acesta a mai avut o abatere disciplinara in acest semestru, scrie dejeanul.ro.

Nici elevul banuit ca ar fi distribuit filmarea, desi imaginile in presa nu au ajuns de la unul dintre elevii scolii, nu a scăpat de pedeapsă. Acesta a primit mustrare scrisa si i-a fost scazuta nota la purtare la 3.

Totusi, sanctiunile primite de cei trei nu sunt definitve, acestia putand sa incheie anul scolar cu conduita nepatata. In conformitate cu prevederile statutului elevului , exista posibilitatea anularii sanctiunii. Daca elevul caruia i s-a aplicat o sanctiune da dovada de un comportament fara abateri pe o perioada de cel putin 8 saptamani de scoala, pana la incheierea semestrului, prevederea privind scaderea notei la purtare, asociata sanctiunii , poate fi anulata.

Directorul Liceului Tehnologic „Somes” Dej, Maria Mircea, unde anul acesta doar 5 elevi au reusit sa promoveze examenul de Bacalaureat, a declarat pentru Dejeanul.ro ca rolul sanctiunilor disciplinare in cadrul scolii nu este doar acela de a pedepsi vinovatii, ci de a-i sanctiona pe cei direct implicati ca actiune de prevenire a unor astfel de comportamente ulterioare.

Sanctiunea in interiorul scolii este nu o pedeapsa in sine, ci o parte a procesului educativ prin care condamnam public abaterea de la normele de disciplina. De aceea, e important ca prin gestionarea acestor conflicte, elevii sa inteleaga ca un comportament agresiv nu trebuie incurajat, nu trebuie, in niciun caz sa i se raspunda prin acelasi tip de atitudine si, mai ales, nu este un prilej de divertisment pentru colegi” a declarat Maria Mircea.

Comentarii Facebook