Elena Udrea repara drumurile lui Apostu si Tise si investeste 85 de milioane de euro in Cluj! VEZI drumurile ce vor fi reparate FOTO


Aproape 200 de kilometri de drumuri judetene vor fi reabilitate prin proiectul "Modernizare si reabilitare a 10.000 de km de drumuri judetene si de interes local" demarat de ministerul condus de Elena Udrea.

Investitia va fi derulata in perioada 2011-2013 si ofertele pentru licitatie pot fi depuse pana in 8 iulie, anunta rolicitatii.ro.

Potrivit caietului de sarcini avizat de ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, "dezvoltarea infrastructurii la nivelul intregii tari se cere a fi solutionata intr-un ritm cat se poate de accelerat. Constructia ºi repararea drumurilor conduc la dezvoltarea sustinuta a economiei si a calitatii vietii. In aceste conditii una dintre sursele care ar putea mentine localnicii in zona si care ar aduce  o prosperitate zonei ar fi exploatarea cadrului natural al zonei prin incurajarea turismului".

In zonele care beneficia de investitii se poate practica "turism cultural, inclusiv turism rural, turism bazat pe evenimente si turismul urban, in centre istorice. Traditiile populare bogate si diversificate, dezvoltarea artelor moderne si existenta vechilor capodopere arhitecturale si religioase sunt toate potentiale atractii turistice. Turism submontan - in special pentru sporturile de iarna si drumetii pe timp de vara. La acestea se adauga potentialul cinegetic", se mai arata in documentul citat.

Ministrul Elena Udrea mai specifica faptul ca "reabilitarea retelei de drumuri judetene va conduce la cresterea numarului de turisti, cu consecinte directe asupra dezvoltarii economice a zonei si mentinerea unui numar cat mai mare din populatia tanara in zona".

De asemenea, reabilitarea drumurilor judetene va duce si la cresterea atractivitatii pentru investitori. "Realizarea unei retele de transport corespunzatoare va crea posibilitatea atragerii cu usurinta a unor investitori straini, pentru care infrastructura, in momentul de fata, reprezinta o piedica in realizarea investitiilor. Cresterea investitiilor in zona va duce, in mod implicit, la cresterea nivelului de trai, al standardului de viata al locuitorilor acestei zone", a mai specificat Elena Udrea in caietul de sarcini.

 

Din fondurile de la Ministerul Dezvoltarii Regionale vor fi reabilitate patru drumuri din Cluj Napoca: strada Borhanciului, strada Fagetului, strada Oasului si strada Sfantu Ion.

 

 

 

 

Comentarii Facebook