E saracie in sanatate? Vezi topul salariilor din spitalele clujene

Un medic din Cluj, angajat ca sef de sectie la Spitalul de Pneumoftiziologie, a avut in luna aprilie un venit net de 9.830 de lei. Desi majoritatea cadrelor sanitare au salarii cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei, in spitale sunt medici platiti cu sume de peste 5.000 de lei lunar.

 

Potrivit tabelelor publicate de spitale pe site-urile proprii, cel mai mare venit l-a avut in luna aprilie un sef de sectie de la Spitalul de Pneumoftizilogie, care a incasat 9.830 de lei. In aceeasi sectie, un medic primar chirurg a castigat 7.349 de lei, in timp ce managerul unitatii, Vasile Muresan, a incasat in aprilie 6.036 de lei.

 

Si la Spitalul de Copii din Cluj exista multi medici care au primit in conturi peste 7.000 de lei in aprilie. este vorba de medici primari de la sectiile de Anatomie Patologica, UPU sau Radiologie. Managerul acestei unitati, Cornel Aldea, a castigat 6.366 de lei net.

 

La Spitalul de Adulti din Cluj, cel mai mare castig l-a avut seful sectiei de Anatomie Patologica, care, potrivit datelor publicate pe site-ul institutiei, a obtinut un venit de 8.221 de lei. Directorul institutiei, Adrian Mlesnite, a primit 6.770 de lei.

 

Si la Spitalul din Gherla se castiga bine. Doi dintre medici au primit luna trecuta peste 5.000 de lei, unul de la sectia de pediatrie, iar celalalt de la Chirurgie Generala.


Salarii mai mici sunt la Directia de Sanatate Publica, unde chiar seful institutiei, Dorina Duma, a avut in luna aprilie un venit net de 2.377 de lei.

Comentarii Facebook