Miercuri 17 Aprilie

E OFICIAL - RATUC se transformă în societate pe acțiuni. Va putea prelua transportul în Florești, Apahida, Ciurila

 

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat proiectul privind reorganizare a Regiei Autonome de Transport Urban de Călători Cluj-Napoca (RATUC) prin transformarea acesteia în societate pe acţiuni.

 

Societatea se va numi COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ NAPOCA S.A.

 

Capitalul social subscris şi vărsat de acţionarul Municipiul Cluj-Napoca, reprezentat de Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca este divizat în 159.000 acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 1000 lei/acţiune. Patrimoniul propriu al RATUC Cluj Napoca, în valoare de 159.000.000 lei va fi preluat de ”COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ NAPOCA S.A.”.

 

Acţionarul unic al societăţii este unitatea administrativ-teritorială Municipiul Cluj Napoca, reprezentată prin Consiliul Local în calitate de Adunarea Generală a Acţionarilor. Consiliul de Administraţie este compus din 7 membri care sunt numiţi prin Actul Constitutiv.

 

Personalul RATUC Cluj-Napoca, existent la data reorganizării, va fi preluat în totalitate de către „COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ-NAPOCA S.A.” şi îşi va păstra toate drepturile şi obligaţiile stabilite prin Contractul Individual de Muncă şi Contractul Colectiv de Muncă la nivelul regiei, în vigoare la data reorganizării”, se arată în hotărârea Consiliului Local Cluj-Napoca aprobată de aleșii locali.

 

CITIȚI ȘI:

Cât vor costa biletele și abonamentele RATUC pentru Florești și Apahida. Care va fi surpriza?

Fany și alți 4 trasportatori cer ANULAREA hotărârii CJ Cluj care aduce RATUC -ul în Florești, Baciu, Ciurila, Chinteni și Apahida

Comentarii Facebook