După accidentul lui ”Ochiu Mic”, Primăria și-a adus aminte să monteze separatoare de bandă pe Calea Turzii

 

După accidentul produs de interlopul Ochiu Mic, Primăria Cluj-Napoca și-a amintit că trebuie să monteze separatoare de bandă pe Calea Turzii. 

 

Este vorba despre ”amplasarea de separatoare de sensuri pe axul străzii din curbele de pe Calea Turzii, tronsonul cuprins între strada Avram Iancu și Observatorului”, precizează Primăria Cluj-Napoca.

 

Comisia de circulație din cadrul municipalității a respins propunerea de amplasare a unor parapeți din beton. ”S-a analizat în comisie și propunerea de instalare de parapeți din beton tip New Jersey, dar membrii comisiei au decis respingerea, deoarece parapeții de beton ocupă o lățime mai mare din carosabil fapt care necesită o reorganizare a marcajului existent în condițiile în care supralărgirile din curbă ar fi permis amplasarea parapeților”, mai precizează municipalitatea.

 

Directorul tehnic din Primărie, Virgil Poruțiu, susține că ”montarea separatoarelor de sensuri în curbe nu constituie soluția de reducere a accidentelor care au avut la bază viteza peste limita regulamentară, neadaptarea vitezei la condițiile de drum, consumul de alcool etc. Nici măcar parapeții de beton nu pot să ofere siguranță în cazul vitezelor mari. Decizia comisiei a avut la bază instalarea unui mobilier care să constituie obstacol fizic vizual care să sporească atenția conducătorilor auto resposabili!”.

 

Instalarea separatoarelor de bandă se va face până cel târziu la mijlocul lunii martie.

 

După accidentul provocat de Tudor Vancea, zis ”Ochiu Mic”, în 22 februarie 2015, consilierul local PNL, Ioan Bîldea, a întrebat executivul Primăriei Cluj-Napoca de ce nu s-au montat încă separatoarele de sens.

 

Vă rog să urgentați instalarea separatoarelor de sensuri pe axul Căii Turzii, pe tronsonul dintre strada Avram Iancu și strada Observatorului, conform deciziei luată în ședința din luna ianuarie a Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulației.

 

Montarea acestor separatoare va duce cu siguranță la reducerea numărului de accidente auto. Spre exemplu, accidentul grav înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică (21-22 februarie 2015) în care a fost implicat un taximetru și o limuzină Audi, poate ar fi putut fi evitat dacă aceste separatoare erau deja amplasate. Motiv pentru care vă rog să-mi comunicați în scris când aceste separatoare vor fi montate”, a întrebat consilierul local Ioan Bîldea.

Comentarii Facebook