Dumitru Fărcaș ONORAT de mii de clujeni! Un singur politician a ținut un discurs - VIDEO

 

Mii de clujeni care l-au iubit pe Dumitru Fărcaș au venit joi, de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților, unde a avut loc slujba de înmormântare. 

 

Un sobor impresionant de preoți, condus de mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, a oficiat slujba, iar pe scena Casei de Cultură a Studenților s-au aflat familia, apropiații și politicienii, care nu au putut să lipsească: primarul Emil Boc, viceprimarul Dan Canta, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, fostul vicepremier Vasile Dâncu, și puțini oameni din lumea artistică. 

 

La finalul slujbei, clujenii au aplaudat minute în șir, până când sicriul a fost scos din sală, ca și când ar fi așteptat ca maestrul să apară de după cortină pentru un ultim BIS.





 

În fața Casei de Cultură a Studenților, primarul Emil Boc a ținut și un discurs, care nu prea și-a avut locul, dar a anunțat că Sala de Cultură a Studenților se va numi ”Dumitru Fărcaș”. Primarul a fost apauldat la final și nu huiduit, cum au pățit alți politicieni care au folosit astfel de momente.






Fiica lui Dumitru Fărcaș, Andreea, a vorbit și ea. Demolată de drama prin care a trecut de câteva luni, Andreea le-a mulțumit medicilor care au avut grijă de tatăl ei, dar și primarului care a ajutat-o cu actele necesare după ce s-a produs tragica dispariție a lui Dumitru Fărcaș.

 

Cortegiul funerar a pornit din fața Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” Cluj spre Teatrul Național, iar de acolo sicriul va fi dus în localitatea Groși, județul Maramureș. 

Comentarii Facebook