Atentie la dulciuri! Inspectorii OPC au gasit dulciuri expirate de doua saptamani in magazinele din Cluj!

Inspectorii OPC au descoperit la vanzare prajituri expirate de mai bine de doua saptamani, nuca de cocos expirata din martie 2008, colorant alimentar expirat din mai 2007 sau ciocolata alba expirata din aprilie 2009.

De asemenea, inspectorii au mai constatat in magazinele clujene ca pe multe etichete nu sunt inscrise toate ingredientele folosite la prepararea dulciurilor.

Intr-o patiserie din Cluj a fost gasit linzer cu branza, cu aspect de vechi, lipsit de prospetime, care ar fi trebuit comercializat in maximum 24 de ore de la producere.

Controalele au fost facute in perioada 19-23 aprilie, in cadrul unei campanii nationale. ?Au fost verificati 520 de operatori economici si circa 23,4 tone de produse, constatandu-se abateri de la prevederile legale la 421 de operatori economici. Pentru abaterile constatate s-a dispus scoaterea de la comercializare a 143 kg de produse care erau improprii consumului uman, oprirea temporara de la comercializare a circa 4200 kg de produse, pana la intrarea in legalitate?, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.


Inspectorii au aplicat 179 avertismente si 291 amenzi contraventionale, in valoare de un million de lei.

Comentarii Facebook