Droguri usoare, vandute la scoala "Nicoale Iorga" din Cluj de un pusti din clasa a VII -a

 

Cei doi elevi din Cluj care au fumat plante etnobotanice saptamana trecuta, in timpul orelor, au fost inclusi intr-un program de consiliere psihologica. Ei si-au cumparat "drogurile" de la un alt coleg.

Tinerii studiaza la Scoala Generala "Nicolae Iorga" si vinerea trecuta au chiulit de la cursuri dimineata, au sarit gardul si au fumat o tigara din plante etnobotanice. Profesorii si-au dat seama ca sunt ametiti in momentul in care au revenit la cursuri si au chemat salvarea pentru ca li s-a facut rau.

Cei doi elevi de 15 ani au fost transportati la Spitalul de Copii, unde au si stat internati cateva zile.

Directorul scolii, Roxana Razor, a declarat ca cei doi elevi sunt inclusi intr-un program de consiliere psihologica pentru a fi ajutati sa treaca peste acest moment, dar si pentru a li se explica pericolele la care se expun.

"Consilierea ii vizeaza si pe parintii lor, dar si pe elevi, care discuta cu psihologul scolii noastre. Nu le vom scadea nota la purtare, pentru ca sunt la prima tentativa, dar daca vor mai face asa ceva nu vom avea de ales. Nu a fost decat o bravada din partea celor doi adolescenti, dar s-au speriat si si-au dat seama de pericole", a declarat Roxana Razor.

Conducerea scolii a stabilit ca plantele etnobotanice au fost vandute de un elev din clasa a VII - a, care va fi mutat disciplinar. "A venit la scoala cu mama lui si i-am spus sa ii faca fiului ei un text toxicologic, pentru ca poate avea probleme majore si are nevoie si de consiliere psihologica", a mai afirmat Roxana Razor.

Conducerea Inspectoratului Judetean Scolar Cluj a anuntat ca acest caz trebuie rezolvat de conducerea Scolii "Nicolae Iorga", care este responsabila de sanatatea copiilor.

Comentarii Facebook