Dragoș Pătraru invitat să vorbească la Cluj, la prima ediție a ”Conferințelor APPC”

 

Dragoș Pătraru, Petrișor Obae și Vlad Tăușance vor analiza problemele cu care se confruntă jurnaliștii din România în cadrul primei ediții a Conferințelor Asociației Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC).

 

Evenimentul va avea loc în data de 8 mai 2016, la Centrul de cultură urbană Casino din Parcul Central, începând cu ora 11.00.

 

Conferințele APPC au drept scop creșterea gradului de profesionalism al jurnaliștilor clujeni, care vor beneficia de expertiza unor specialiști de top. Aceștia vor discuta cu reprezentanții mass mediei despre audiența presei, print și online, proiectele media care s-au adaptat cu succes la era digitală și ce putem învăța din experiența acestora, despre drumul jurnaliștilor de la statutul de angajat la cel de manager independent și despre modalitățile de promovare a publicațiilor în mediul online.

 

Ne dorim ca prin acest concept de conferințe să aducem la Cluj nume importante din presa românească, specialiști care ne pot împărtăși din secretele succesului lor. Credem că una dintre modalitățile prin care putem depăși criza în care se află presa locală este să învățăm din experiența celor care au reușit. Este un proiect pilot și va fi dezvoltat în perioada următoare în funcție de cum va fi primit de presa și de comunitatea clujeană”, a declarat Remus Florescu, președintele APPC.

 

Jurnalistul TVR Dragoș Pătraru și-a început activitatea în urmă cu 18 ani scriind la Ziarul Prahova. A plecat de acolo după doar câteva luni, primind propunerea de a modera o emisiune de sport, la radio Contact. După aproape patru ani la radio Contact și-a făcut propriul ziar de sport, Fair Play de Prahova, împreună cu câțiva prieteni. Din toamna lui 2008, a preluat managementul postului de televiziune Prahova TV pe care l-a asigurat până în 2012. Dintr-o stație locală, Prahova TV a ajuns pe locul al doilea în țară în topul stațiilor locale, după Neptun TV, în 2011, potrivit datelor furnizate de Consiliul Național al Audiovizualului. În timpul acesta, și-a continuat studiile, terminând și Comunicare și Relații Publice la Facultatea de Litere din cadrul Universității București. În anul 2013 a început emisiunea Starea Nației care, de la 1 septembrie 2014, s-a mutat la TVR unde a crescut în permanență în audiență. 

 

Vlad Tăușance a lucrat în ultimii ani ca freelancer în comunicare, jurnalism și training. 

 

Din 2015, după succesul campaniei online pentru Klaus Iohannis, lucrează alături de Argo Media. 

 

Petrișor Obae este dezvoltatorul paginii de media (www.paginademedia.ro).

 

Pagina de media este un site lansat în octombrie 2008 care acoperă informații din media și advertising precum audiențe TV, cifre de difuzare pentru presa scrisă, cronici, știri actualizate zilnic. Acest proiect a fost înființat în urma plecării lui Petrișor Obae de la Evenimentul zilei și se adresează în special celor ce lucrează în trusturi de presă, agenții de publicitate și comunicare. „Site-ul își propune să fie o sursă de informare, dar și un loc de dezbatere a fenomenului media, a publicității, a comunicării în general. Pentru cei care lucrează în „industrie”, pentru ziariștii care scriu despre ea, dar și pentru cei interesați de fenomen în general”, a declarat Petrișor Obae într-un interviu acordat pentru Wall Street.

 

Petrișor Obae a terminat facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și și-a început cariera în media în 1994. A fost reporter la Radio Delta, Radio România Actualități, redactor Mediafax (1999-2002), AdMaker (2002-2003), Capital, Capital Top 300 (2003-2006) și Evenimentul zilei (2006-2008).

 

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) a luat ființă în martie 2005 și a dobândit personalitate juridică în iunie 2005. 

 

APPC este afiliată din luna decembrie a anului 2005 la Convenția Organizațiilor de Media (COM), una din cele mai reprezentative federații de profil din România, formate din peste 20 de asociații, fundații și sindicate media.

 

Asociația militează pentru perfecționarea profesională a jurnaliștilor, pentru crearea unui climat decent și echilibrat de dezbatere între media și ceilalți actori publici, consolidarea imaginii jurnalistului în societate precum și pentru evitarea ori corectarea derapajelor deontologice.

Comentarii Facebook