Două persoane reținute la Cluj în urma perchezițiilor la comercianții de banane


Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore de polițiștii clujeni, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

În cursul zilei de marți, polițiștii clujeni au efectuat o serie de percheziții la mai multe societăți comerciale din Cluj și Bihor, de unde s-au ridicat documente contabile, tehnică de calcul, peste 100.000 de lei, 3.200 de euro şi 400.000 de forinţi.

De asemenea, au fost indisponibilizate peste 35 de tone de banane şi s-a aplicat sechestru asigurator pe 24 de televizoare.

La data de 7 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, în baza a 12 mandate de percheziţie emise de Tribunalul Cluj, au efectuat percheziţii la domiciliile a 6 persoane, precum şi la sediile sociale şi punctele de lucru a 4 societăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Bihor.

Activităţile au vizat şase persoane bănuite că, în perioada 2012-2014, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi importat fructe şi legume, cu precădere banane, din spaţiul intracomunitar, pe care le-ar fi comercializat pe teritoriul României, fără a înregistra toate operaţiunile comerciale în evidenţa contabilă.

Sumele de bani sustrase de la plata taxelor către bugetul de stat, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi fost investite în diverse bunuri pentru a le da o aparenţă licită”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor de marți, trei femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toţi din Cluj-Napoca, au fost conduşi la sediul I.P.J. Cluj, pentru audieri. Doi dintre aceşti bărbaţi, de 39, respectiv de 47 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală, în formă continuată.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook