EXCLUSIV - Doua permise au fost anulate de prefect in urma scandalului "Permise false la Cluj"

Prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a semnat un ordin prin care a anulat doua permise obtinute ilegal, pentru care au fost  platite sume cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de euro.

Este vorba de doi barbati, care au fost si martori in dosarul "Permise false la Cluj" si care au declarat in fata procurorilor ca au platit diverse sume de bani angajatilor de la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Cluj-Napoca pentru a obtine mai "usor" permisul de conducere.

"Pe baza acestor declaratii  am decis ca permisele sunt false si in consecinta am semnat un ordin de anulare a acestora", a declarat pentru Stiri de Cluj, prefectul Florin Stamatian

Scandalul "Permise false la Cluj" a izbucnit in luna martie. Atunci, patronul Scoli de soferi "Ilea", Cornel Ilea, instructorul auto Iacob Abrudan, si agenta de politie Danieta Poputa, au fost retinuti de procurorii DNA pentru ca au luat bani de la mai multe persoane pentru a le facilita obtinerea permisului de conducere.

Potrivit procurorilor, Iacob Abrudan era cel care le monta dispozitive wireless candidatilor care intrau in sala de examen pentru obtinerea permisului de conducere, dar era totodata si cel care se ocupa de "racolarea" clientilor. Sumele cerute erau cuprinse intre 2.000 si 3.000 de euro. Cei doi instructori erau cei care le "sopteau" elevilor raspunsurile corecte.

Agentul Daniela Poputa avea misiunea de a inchide ochii la cele ce se intamplau in sala de examen, pentru ca "elevii" sa poata copia in voie. Pentru acest lucru a marturisit in fata procurorilor ca primea 500 de euro.? Potrivit procurorilor DNA Cluj "inculpata Poputa Daniela, prin intermediul inculpatului Ilea Cornel, a primit suma totala de aproximativ 4.900 " 5.600 de euro de la mai multi candidati, in scopul de a le inlesni acestora promovarea, in mod fraudulos, a probei teoretice la examenul pentru obtinerea permisului de conducere".

Procurorii DNA Cluj au facut in luna martie si 13 perchezitii domiciliare si au audiat 16 persoane pentru a aduna cat mai multe informatii in acest dosar.

Comentarii Facebook