Dorel Vişan a condus județul Cluj, timp de 10 zile: După mine au venit șnapanii

 

Actorul Dorel Vișan a condus județul Cluj timp de 10 zile, după Revoluția din 1989. Vișan a fost preşedintele Frontului Salvării Naţionale Cluj.

 

Ne-am adunat la judeţeana de partid, unde este acum sediul Prefecturii. S-a înfiinţat atunci prima formă de organizare a noii puteri, preşedintele şi membrii însă au fost aleşi destul de arbitrar. Pe mine m-au ales preşedinte pentru că eram cunoscut. Aceste organisme erau formate din revoluţionari, dar nu totdeauna erau oameni de cea mai bună caliatate. Îmi amintesc că era şi Doina Cornea acolo”, a povestit Dorel Vişan, citat de adevărul.ro.

 

Actorul s-a retras după 10 zile, când a ”crezut că au venit cei care se pricep, dar au venit nişte şnapani, care şi acum conduc ţara”. 

 

Dorel Vișan a spus că ”Puterea” a fost preluată atunci de revoluţionari, dar niciunul nu a rămas în politică. ”Am avut credinţa că lumea se va schimba lumea, dar am schimbat o miciună, cu alta. Este trist, dar adevărat”, a mai spus actorul

 

Dorel Vișan a realizat mai multe filme după Revoluție, între care cel mai cunoscut este ”Senatorul melcilor”, pentru care a primit premiul de interpretare masculină la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier-Franţa.

 

Foto: Cinemagia.ro

Comentarii Facebook