Donație surpriză la Spitalul de Pediatrie 2 Cluj. A fost reamenajată ca loc de joacă o terasă ponosită - FOTO

 

Secția de Oncopediatrie de la Spitalul de Pediatrie 2 din Cluj Napoca are o nouă terasă de joacă pentru copii în urma unei donații generoase. 

 

Pentru noi este foarte important să ne implicăm în proiecte de responsabilitate socială pe plan local. Inițial ne-am manifestat inițiativa socială prin sprijinul unui proiect din mediul academic. Ni s-a părut firesc însă să ne îndreptăm atenția și către sănătate, mai precis către sănătatea copiilor”, a spus reprezentantul firmei care a făcut donația. 

 

Compania l-a contactat pe conf. dr. Gheorge Popa, medic primar pediatrie, petru a vedea care sunt problemele. ”În secția noastră sunt tratate anual circa 40 cazuri noi de cancer, majoritatea leucemii, dar și tumori solide. Rata de vindecări este de circa 70%, egală ca performanță cu cea a centrelor din București, Timișoara, Târgu-Mureș. Sute de copii și-au recâștigat sănătatea în unitatea noastră. 

 

Un loc inedit în secție îl reprezintă terasa pentru joacă si relaxare în aer liber, o adevarată oază de liniște și deconectare. Aici își regăsesc puterea de a lupta cu boala mame și copii care sunt siliți să stea în spital. 

 

 

MHP Consulting Romania ne-a oferit o donație generoasă, care a facilitat renovarea completă și reamenajarea terasei care, nu doar ca și-a regăsit farmecul inițial, ci a devenit mai frumoasă, mai curată. Dat fiind faptul că pacienții noștri au internări de lungă durată, săptămâni sau chiar luni, acest spațiu prilejuiește momente de deconectare de la problemele cu care se confruntă”, a spus Gheorghe Popa. 

 

Donația a fost făcută de MHP Consulting România, o compaie di cadrul grupului Porsche.

Comentarii Facebook