Donatie de 100.000 de lei pentru Clinica de Reumatologie din Cluj Napoca


Clinica de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj a fost dotata cu aparatura si mobilier medical, printr-o donatie in valoare de 100.000 de lei.

Clinica de Reumatologie este un centru de excelenta, unde zilnic se trateaza circa 10 pacienti care sufera de boli precum spondilita, poliartrita si artropatie psoriazica. "Inainte aveam conditii total insalubre in care ne desfasuram activitatea: era igrasie si pacientii nu erau tinuti in conditii necorespunzatoare", a declarat seful Clinicii de Reumatologie, prof. dr. Simona Rednic.

Prin donatia facuta de Compania MSD, conditiile din unitatea sanitara au fost total schimbate. Cele doua saloane de zi unde sunt tratati pacientii au fost dotate cu infuzomate si fotolii confortabile pentru pacientii care vin si isi fac tratamentul zilnic.

 

 



"In Romania ar trebui sa fie in jur de 200.000 de pacienti cu poliartrita reumatoida, cam tot atatia pacienti cu spondilita anchilozanta si cifre mai mici pentru artrita psoriazica, artritele metabolice si colagenoze. Maximum 10% din acest pacienti se afla in evidentele medicilor reumatologi din tara", a spus prof. dr. Simona Rednic.

La Clinica de Reumatologie din Cluj-Napoca lucreaza 8 medici si ar fi necesar un numar dublu.

Comentarii Facebook