Doi studenti clujeni au castigat medalii de argint si bronz la Olimpiada internationala de matematica pe sud-estul Europei


Doi studenti clujeni au castigat medalii de argint si bronz la Olimpiada internationala studenteasca de matematica pe sud-estul Europei.

"Studentii Ionut Mesaros (anul II) si Sorin Moldovan (anul I), ambii de la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), au castigat medalia de argint, respectiv bronz, la editia din acest an a Olimpiadei internationale studentesti de matematica a tarilor din sud-estul Europei (SEEMOUS), desfasurata în perioada 2-5 martie, la Universitatea "Politehnica” din Bucuresti", precizeaza Daniel Sarb, compartimentul de presa si relatii publice al UTCN Cluj.

Din delegatie au mai facut parte sase studenti si doi profesori din cadrul Catedrei de matematica de la UTCN (Vasile Pop si Mircea Gurzau), profesorii clujeni fiind totodata si membri în juriul oficial al competitiei.

Olimpiada internationala studenteasca de matematica a tarilor din sud-estul Europei SEEMOUS se desfasoara anual, si cu participarea altor tari, din afara spatiului balcanic, precum Federatia Rusa, Ucraina, Belarus. La aceasta competitie de matematica participa studenti doar din anul I si II din universitati din tarile sud-est europene (Romania, Bulgaria, Cipru, Grecia, din tarile fostei Iugoslavii, Turcia), precum si din tari, din afara spatiului balcanic, amintite anterior.

Comentarii Facebook