Doi dintre directorii DSP Cluj vor fi demisi

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca in fiecare directie de sanatate publica vor fi reduse cate doua functii de conducere dintr-un numar de cinci cate sunt in prezent.

 

"Sunt foarte nemultumit si dezamagit de lipsa de responsabilitate a celor care ar trebui sa vegheze si sa coordoneze activitatea medicala din teritoriu si sa raporteze atunci cand este nevoie. Astazi, cand sunt probleme importante, ministrul afla din presa", a declarat ministrul Cseke Attila.

 

El a spus ca directiile de sanatate publica sunt ineficiente. De asemenea, ministrul Sanatatii a atras atentia sefilor de deconcentrate ca sunt diferente prea mari la numarul de personal dintre diferite judete de aproximativ aceeasi marime.

 

"Realitatea este ca directiile de sanatate au structuri prea umflate. Si nu intotdeauna cu oameni care muncesc. Dupa ce vom analiza problema contractelor colective de munca, in urma carora acum daca am face reduceri de personal ar trebui sa platim pana la 24 salarii compensatorii, ne gandim serios la restructurarea acestor unitati", a declarat ministrul Cseke Attila.

 

Biroul de Presa al Ministerului a anuntat ca intr-o saptamana va fi elaborat Ordinul ministrului Sanatatii prin care vor fi reduse structurile organizatorice ale DSP-urilor judeţene si a municipiului Bucuresti de la cinci functii de conducere la 3.

 

La Directia de Sanatate Publica Cluj exista un director coordonator si patru adjuncti. Postul de director coordonator este ocupat de Dorina Duma. Directorul adjunct pentru asistenta medicala Iosif Zagrean este membru al PSD si nu a fost schimbat dupa ce partidul a iesit de la guvernare. In functia de director adjunct sanatate publica este Mihai Moisescu, in cea de director adjunct control in sanatate publica este Laura Dragos, iar postul de director financiar contabil este ocupat de Angela Domocos.

Comentarii Facebook