Doi copii au murit la Cluj din cauza intoxicatiei cu ciuperci otravitoare din specia Amanita Phalloides

 

Doi copii au murit miercuri la Cluj dupa ce au mancat ciuperci otravitoare din specia amanita phalloides. Ei erau internati la sectia de dializa a Spitalului de Copii, dar nu au mai putut fi salvati.

Directorul Spitalului de Copii, Calin Lazar, a declarat pentru Stiri de Cluj ca cei doi copii care au murit sunt din Satu Mare si erau verisori. "Erau din zona de nord si au fost adusi la noi cand mare lucru nu se mai putea face. Toxinele din ciuperca amanita phalloides au distrus deja celulele hepatice si in ciuda interventiilor si a dializei nu am mai avut ce face", a afirmat doctorul Calin Lazar.

Copiii au fost mutati de la spitalul din Satu Mare la Cluj marti seara dupa ce au consumat ciuperci culese din padure de bunicii lor. Fetitele, intre care una de 13 si alta de 10 ani, au fost transferate de la UPU la sectia de dializa a Spitalului de Copii, dar dupa circa 24 de ore de tratament au decedat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE:

 

Bunicul fetitelor a murit din cauza insuficientei renal, iar bunica este internata la sectia de dializa a Spitalului Clinic Judetean Cluj in stare foarte grava.

Comentarii Facebook