Doi clujeni, cercetați de DNA pentru încasări ilegale de subvenții UE. Au falsificat adeverințe ca să primească banii



Doi clujeni au fost prinși de polițiști după ce au încasat ilegal subvenții de la Uniunea Europeană pentru cultivarea terenurilor agricole.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor s-a constatat faptul că doi bărbaţi au încasat ilegal subvenţii anuale acordate de Uniunea Europeană fermierilor români pentru cultivarea terenurilor agricole.

Cei doi, în calitate de fermieri, în perioada 2012-2014, ar fi falsificat întinderea mai multor suprafeţe agricole indicate în adeverinţele emise de Primăria comunei Chinteni, care atestau calitatea bărbaţilor de proprietari sau detentori precari ai unor terenuri.

Documentele falsificate erau ulterior depuse la A.P.I.A. Cluj. Astfel, cei doi bărbaţi au obţinut în repetate rânduri sume de bani pentru pretinsele terenuri cultivate, plătite din fondurile Uniunii Europene.

Prejudiciul urmează a se stabili de către partea vătămată.

Dosarul de urmărire penală a fost înaintat către Direcţia Naţională Anticorupţie, organ abilitat să cerceteze infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.U.G. 43/2002.

Faţă de cei doi bărbaţi, din comuna Chinteni, respectiv din Cluj-Napoca, ambii de 59 de ani, s-au efectuat cercetări pentru comiterea infracţiunilor de „fals în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „înşelăciune”, fapte prevăzute de Codul penal.

Comentarii Facebook