Doi bătrâni au MURIT într-o casă din centrul Clujului. Amănuntele sunt macabre

 

Doi bătrâni, soț și soție, au fost găsiți morți într-un imobil de pe strada Sextil Pușcariu, din centrul Clujului, o casă de lângă Hotelul Fulton.

 

Cei doi bătrâni, Iosif Hegyi, 83 de ani, și Magdalena Hegyi, 67 de ani, locuiau în imobilul de la numărul 2, de acum 30 de ani, fiind foști chiriași. Imobilul a fost retrocedat, fiind apoi cumpărat de Ioan Bojescu. ”Erau doi bătrâni, pe care i-am lăsat să locuiască aici, cu toate că eu am cumpărat imobilul. Știu că erau trecuți și pe listele Primăriei Cluj-Napoca pentru a primi o locuință socială, fiind acum câteva luni pe poziția 50, deci foarte aproape de a primi o locuință. Eu am fost de acord să locuiască în casa pe are o ocupă de 30 - 40 de ani, pentru că nu aveau alte posibilități de a se muta”, ne-a povestit Ioan Bojescu.

 

Acesta a dat ca exemplu alte țări, unde pensionarii singuri, care nu au aparținători, au la dispoziție un sistem de alertă, un ”buton de panică, pe care să-l apese în cazul în care se întâmplă ceva. Dar noi suntem departe de acele țări”.

 

Iosif Hegyi era imobilizat la pat și ea îngrijit de soția lui. Vecinii spun că au văzut-o ultima dată pe Magdalena Hegyi la mijlocul lunii mai.

 

Marți, 31 mai, Poliția Cluj a fost sesizată, în jurul orei 13.00, în legătură cu decesul celor doi bătrâni. Un echipaj a constatat cele întâmplate, după ce pompierii au spart ușa locuinței. Iosif a fost găsit în pat, fiind imobilizat de mulți ani, iar soția acestuia a fost găsită decedată în podul imobilului. ”Nu s-au găsit urme care să indice violență sau vreo tentativă de sinucidere”, precizează polițiștii. 

 

Suspiciunea este că Magdalena Hegyi ar fi murit prima, iar soțul acesteia, nemaiavând cine să îl îngrijească, a murit ulterior, fără a mai avea cine să îi dea medicamente și alimente. Decesele ar fi putut surveni în jurul datei de 19 mai, mai cred anchetatorii.

 

Necropsia făcută la IML Cluj va stabili cu exactitate cauza celor două decese.

Comentarii Facebook