Documente contabile și carduri bancare ridicate de polițiștii clujeni în urma perchezițiilor de joi dimineață FOTO VIDEO



Polițiștii clujeni au ridicat documente contabile, tehnică de calcul, ştampile şi carduri bancare, în urma celor 14 percheziţii efectuate la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La data de 16 octombrie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj, cu sprijinul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, în baza a 14 mandate de percheziţie emise de Tribunalul Cluj, au efectuat percheziţii la locuinţele a 8 persoane, precum şi la sediile sociale şi punctele de lucru a 6 societăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Bistriţa - Năsăud.


În urma activităţilor desfăşurate până în acest moment, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente contabile, tehnică de calcul, ştampile şi carduri bancare”, anunță oamenii legii.

De asemenea, poliţiştii vor pune în aplicare şapte mandate de aducere.

Activităţile au vizat persoane bănuite că, în perioada 2011-2014, ar fi creat un circuit fictiv, prin intermediul căruia erau tranzacţionate sume importante de bani aferente unor achiziţii şi livrări de materiale de construcţii şi produse de larg consum, din ţară şi din spaţiul intracomunitar.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de aproximativ 40.000.000 de lei.

La acţiune au fost angrenaţi 70 de poliţişti de investigare a fraudelor, criminalişti, de investigaţii criminale şi luptători ai structurilor de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Comentarii Facebook