Doctorul Teofil Pop a fost cercetat penal in alte dosare de malpraxis


De numele doctorului Teofil Pop se leaga mai multe dosare penale in care acesta a fost cercetat pentru malpraxis.

Toate aceste dosare penale au fost inchise de procurori, ceea ce nu inseamna insa ca medicul este nevinovat. In toate aceste dosare, pacientii au murit subit in urma unor operatii banale, de polipi.

Teofil Pop a scapat de fiecare data basma curata si cu ajutorul unor prieteni pe care ii are in lumea medicala. Intre acestia medicul anatomo-patolog, Magdalena Petrescu, care a fost condamnata la un an de zile de inchisoare cu suspendare pentru neglijenta in serviciu. Cu alte cuvinte, sefa Laboratorului de Anatomie Patologica din cadrul Spitalului Judetean Cluj a fost condamnata pentru ca a musamalizat o eroare medicala comisa de medicul Teofil Pop, directorul Intervisan Cluj, in cazul pacientului Constantin Costea.

Povestea medicului Magdalena Petrescu o puteti citi AICI.

Prof. univ. Dr. Teofil Pop a fost cercetat pana in prezent in trei dosar penale.

Prima reclamatie pe numele lui Teofil Pop a fost depusa de Maria Tecar din satul Huta, care l-a acuzat ca i-a ucis mama, Dochia Georgiu. Potrivit probelor de la dosarul penal, femeia in varsta de 42 de ani s-a prezentat la medicul Teofil Pop pentru a i se preleva o proba din gat care urma sa fie trimisa la analize. De la o simpla investigatie in gat, femeia a murit in cateva minute.

"Dupa aproximativ 15 minute am auzit cateva tipete din gura mamei. Medicul Pop Teofil striga sa dea drumul la oxigen. Intre timp vazusem doua asistente iesind din blocul operator pline de sange pe maini si halate. De cum m-a vazut, medicul Pop Teofil mi-a spus urmatoarele: 'Auzi iubito, mama ta a decedat'. A incercat sa imi explice ca in timp ca i-a smuls o bucatã de tesut, s-a imprastiat tumoarea in organism", sustine Maria Tecari, in plangarea inaintata anchetatorilor. In urma femeii de 42 de ani au ramas orfani patru copii.

Al doilea caz in care doctorul Teofil Pop a fost anchetat pentru ucidere din culpa este al unui barbat din Turda, care a fost operat de polipi. Gligor Eperesi a fost operat la Clinica Intersevisan si murit la cateva minute dupa operatie.

Sotia barbatului, Mihaela Eperesi, a depus si ea o plangere de care s-a ales praful. "Sotul meu a intrat in coma, motiv pentru care una dintre asistente a chemat salvarea, insa doctorul Teofil Pop a intors-o inapoi pe motiv ca este o banala criza de astm bronsic, care nu necesita interventia Salvarii. Dupa ce i s-a administrat adrenalina in inima, a chemat pompierii sa-i faca resuscitare cu socuri electrice, dar tot degeaba pentru ca intre timp moartea se instalase", a declarat Mihaela Eperesi

Al treilea caz, la fel inchis de procurori, este al lui Constantin Costea, un barbat de 68 de ani care a murit tot in urma unei operatii de polipi. In prezent, familia Costea se judeca cu medicul Teofil Pop in materie civila.

Comentarii Facebook