banner vertical 155x600 ACI.jpg
banner vertical 155x600 ACI_1.jpg

Social

DNA se bucură de cea mai mare încredere rândul publicului - SONDAJ

   

Un sondaj de opinie relevă faptul că DNA se bucură de cea mai ridicată încredere din partea publicului.

 

Direcția Națională Anticorupție reușește performanța de a beneficia de multă sau foarte multă încredere în rândul a 63% dintre intervievați. Ca până acum, aceste opinii se regăsesc în proporție mai ridicată în rândul bărbaților, precum și în rândul persoanelor cu studii medii sau superioare.

 

În DIICOT, de asemenea, au multă sau foarte multă încredere peste 50% dintre respondenți - 55%, proporția crescând la 61% în rândul bărbaților.

 

Codruţa Kövesi: o încredere fără precedent  pentru cineva din sistemul juridic  din România

 

În Codruța Kövesi, Procurorul şef al DNA, au multă sau foarte multă încredere 43% dintre persoanele intervievate, în timp ce 45% spun că au puțină sau foarte puțină încredere în această personalitate publică, iar 9% declară că nu o cunosc. Bărbații, în schimb, au încredere în Codruța Kövesi în proporție de 52%, iar persoanele cu studii superioare în proporție de 49%.   

 

În justiția din România, în general, au încredere multă sau foarte multă 41% dintre respondenți, în timp ce o proporție mai ridicată - 56%, spun că au mai degrabă puțină sau foarte puțină încredere. Bărbații declară că au multă sau foarte multă încredere în justiție în proporție semnificativ mai ridicată decât femeile, la fel persoanele cu studii superioare. 

 

În tribunale au încredere multă sau foarte multă 37% dintre intervievați, în timp ce 57% au mai degrabă puțină sau foarte puțină încredere în aceste instituții. Din nou, bărbații declară că au multă sau foarte multă încredere în aceste instituții în proporție mai ridicată decât femeile. Încrederea în judecătorii se prezintă foarte similar cu cea în tribunale - 37% au foarte multă sau multă încredere, iar 58% puțină sau foarte puțină. 

 

În Ministerul Justiției, de asemenea, au încredere multă sau foarte multă 38% dintre intervievați, în timp ce 57% dintre ei spun că au mai degrabă puțină sau foarte puțină încredere în acest minister. Și în acest caz, bărbații tind să aibă multă sau foarte multă încredere în această instituție în proporție mai ridicată decât femeile.

 

În CSM spun că au multă sau foarte multă încredere 42% dintre intervievați. Această opinie este mai des întâlnită în rândul bărbaților, devenind mai răspândită, de asemenea, odată cu creșterea nivelului de educație. În curțile de apel au încredere tot 42% dintre participanții la studiu, bărbații în proporție ușor mai ridicată, la fel persoanele cu studii superioare și cele care locuiesc în Transilvania sau Banat.

 

Înalta Curte de Casație și Justiție beneficiază de multă sau foarte multă încredere din partea a 48% dintre participanții la acest studiu, cu precădere din partea bărbaților, a persoanelor cu studii superioare și a celor din Transilvania și Banat sau Moldova.

 

Barometrul încrederii în instituţii, realizat de IRES, în 9-10 martie 2015, 49% dintre persoanele intervievate spun că, în acest moment, lucrurile în România merg într-o direcție bună, în timp ce 40% consideră că acestea merg într-o direcție greșită.     

coral1_1_1.jpg
12-3-2015, 11:45
9 vizualizări
3 comentarii
LuLu13-3-2015, 9:17
DNA A reusit sa obtina increderea publicului prin dosare fabricate de ei...e normal ca publicul cand vede atatea arestari la tv sa zica ca ce bine isi face DNA-ul treaba, dar publicul nu are habar ce este intr-un dosar de genul fabricat de DNA...La tv arata ce vor ei sa arate! Realitatea e cu totul alta...
Sunt curios de o singura chestie.. Pentru greselile facute de cei de la DNA, cine raspunde? Dar sunt ferm convins ca nimeni..
DNA este o arma impotriva celor care nu li se supun...
efdmspf12-3-2015, 12:15
Doar DNA ul poate sa curete tara de corupti si incompetenti si hoti!!! soooo pe ei!!
alex12-3-2015, 14:31
chiar ca!!

Cele mai citite ştiri din Social

3415 vizualizări
19-11-2018, 21:20
Tânără atacată BRUTAL la Alba Iulia. Suspectul Nicolae Drăgoi, REȚINUT. Fusese eliberat recent din penitenciar - VIDEO» Vezi tot
2076 vizualizări
20-11-2018, 7:55
Accident mortal la Fundătura! Două dube s-au lovit frontal - VIDEO» Vezi tot
1033 vizualizări
19-11-2018, 10:19
A fost arestat! Cum a încercat șoferul care a omorât un pieton la Gilău să șteargă urmele» Vezi tot
812 vizualizări
20-11-2018, 11:45
Accident pe Corneliu Coposu. Femeie și nepoata ei, lovite pe trecerea de pietoni - VIDEO» Vezi tot
793 vizualizări
19-11-2018, 9:49
Nou accident în Mănăștur! S-a crezut zmeu în lupta cu tramvaiul și a piedut - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?