DNA a audiat un judecător din Cluj în dosarul unui baron PSD

 

Judecătorul Lucian Buta, de la Judecătoria Cluj Napoca, a fost audiat ca martor de DNA în dosarul baronului de Vrancea, Marian Oprișan. 

 

DNA le-a trimis în judecată pe expertele contabil, Roxana Cernea din Cluj și Elena Mușuroiu din București, care l-au scos pe Oprișan basma curată, falsificând o expertiză din care reieșea că nu a prejudiciat bugetul de stat. 

 

Buta a fost chemat ca martor la DNA București și a fost audiat în data de 23 ianuarie 2015. Declarația judecătorului Buta conține patru pagini și se presupune că are legătură cu  dosarul falsificării expertizei contabile dispuse în dosarul Oprișan. Procurorii DNA susțin că judecătorul Buta i-ar fi dat expertului Roxana Cernea un opis care conține documentele din dosarul Oprișan, cu scopul de ”a-i ușura munca”. La dosar mai există referințe despre o discuție purtată de judecătorul Buta cu experta Cernea legată de termenul limită de finalizare a expertizei contabile, scrie evz.ro.

 

Specialiștii în Dreptul Penal susțin că judecătorul nu mai poate să dea o soluție în acest dosar deoarece situația în care se află este stabilită de articolul din Codul Penal care se referă la incompatibilitățile.

 

Judecătorul Buta judecă de mai bine de opt ani dosarul de corupție care îl are în vizor pe baronul de Vrancea, Marian Oprișan. În cursul anului 2014, judecătorul Buta a dispus efectuarea unei expertize contabile care să identifice un eventual prejudiciu adus la bugetul de stat dar și persoanele care s-ar face vinovate de producerea acestui prejudiciu, legat de pietruirea a 41 de drumuri din județul Vrancea, din fonduri care provin dintr-un împrumut extern.

 

Roxana Cernea a fost fost desemnată să facă experiza, dar a lăsat-o pe Elena Mușuroiu, angajată de Oprișan cu 20.000 de euro, să facă toată munca. Expertiza a ieșit ca la carte, iar baronul de Vrancea avea toate șansele să scape cu o achitare.

 

DNA a interceptat o serie de discuții între cele două experte, din care reiese clar că dosarul de expertiză contabilă era trucat.

 

Expertul contabil din Cluj care l-a ajutat pe baronul PSD de Vrancea, TRIMIS în judecată de DNA

Comentarii Facebook