Divortul costa 2 lei la Primaria Cluj. 38 de cupluri au cerut de la inceputul anului divort pe cale administrativa

La Serviciul de Stare Civila al Primariei Cluj au fost inregistrate de la inceputul anului 38 de cereri de divort pe cale administrativa.

 

Pentru ca nu a fost stabilita inca o taxa pentru desfacerea casatoriilor pe cale administrativa, cuplurile de clujeni care doresc sa divorteze trebuie sa achite doar taxa de timbru de 2 lei, informeaza Mediafax. Taxa pentru procesarea documentelor va fi stabilita in prima sedinta a Consiliului local, anunta reprezentantii Primariei.

 

De la inceputul anului, la Serviciul de Stare Civila din cadrul Primariei au fost inregistrate 38 de cereri de divort pe cale administrativa. "La Serviciul de Stare Civila al Primariei Cluj-Napoca s-au inregistrat, de la inceputul anului, un numar de 38 de cereri de divort pe cale administrativa, din care cinci au fost solutionate, iar restul urmeaza, pentru ca se afla in termenul legal de 30 de zile. Din cele cinci solutionate, trei s-au finalizat cu divortul solicitantilor, iar doua au fost clasate pentru retragerea cererii, respectiv neprezentarea sotilor. Consiliul local va stabili in prima sedinta o taxa pentru divortul pe cale amiabila", a declarat Iulia Persa, seful Biroului Mass-Media din Primarie.

 

Potrivit modificarilor aduse Codului Familiei, de la inceputul acestui an casatoriile pot fi desfacute in fata ofiterului starii civile. Legea prevede ca divortul pe cale administrativa este valabil doar pentru cuplurile in care ambii parteneri sunt de acord cu desfacerea casatoriei si nu au copii minori.

 

Foto: thedailyaffair.com

Comentarii Facebook