Directorul AJOFM Cluj: Concedierile de la Bechtel sunt un abuz si o ilegalitate

Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM)  Cluj, Daniel Don considera ca cei 60 de angajati de la Autostrada Transilvania au fost dati afara de Bechtel in mod abuziv. "Este un abuz si o ilegalitate, iar noi o sa le acordam tot sprijinul sa dea in judecata Bechtel", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro Daniel Don.

 

Acesta a mai spus ca Agentia pe care o conduce a fost notificata de Bechtel cu prinvire la disponibilizare a 55 de angajati, dar ca reprezentantii companiei nu au consultat si sindicatul, iar disponibilizarile nu au fost facute de o comisie paritara: patronat-sindicat.

 

"In plus, anomalia este ca multi dintre ei lucreaza de 4-5 ani de zile, au facut 42 de kilometri de autostrada, au trecut deja prin cateva evaluari, iar acum gata, dintr-o data,  nu mai sunt buni. Pai daca au fost buni timp de cinci ani cum de acum nu mai corespund?", a mai declarat pentru Stiri de Cluj .ro, Daniel Don.

 

Directorul AJOFM Cluj a mai spus ca reprezentantii Agentiei au avut deja o intalnire cu sindicatul de la Autostrada Transilvania si ca le vor acorda tot sprijinul in instanta.

 

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj a inceput o ancheta in acest caz vinerea trecuta, in 15 ianuarie 2010, care ar trebui sa se incheie in aceasta saptamana. Inspectorii ITM Cluj verifica chiar modul in care le-a fost desfacut contractul de munca celor aproape 60 de angajati de la Autostrada Transilvania.

Comentarii Facebook